Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο λαός;

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως τίποτα δεν γίνεται.

Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα και άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ.

Κάθε λαός επαναστατεί μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις (μαθηματικές θα λέγαμε) προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.

Α) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός; Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.

Β) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός;

Γ) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα;

Δ) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα (επαναστατική ομάδα) που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής επανάστασης. Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις. Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η επανάσταση. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ’ αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές τα ίδια φθαρμένα υλικά.

ΥΓ. Συγκρατείστε αυτό το άρθρο, θα μας χρειαστεί σε άλλες αναλύσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις.

Πέτρος Χασάπης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Χρειάζεται ομαδικότητα και ομοψυχία. Βασικοί καταλύτες. Ο λαος το λέει "ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη". Εδώ κι παρα πολλά χρόνια έχω παρατηρήσει, θα έλεγα και βιώσει, ότι ενισχύεται ο ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ σε όλα τα επίπεδα οικογενειακά(σχεση συγγενών, επισκέψεις, γιορτές κ.α), επαγγελματικά(συντεχνίες, καριέρες έντονα ανταγωνινιστικές), προσωπικά(διαζύγια, αλληλεγγύη). Σε καμμία περίπτωση ο ΑΤΟΜΙΣΤΗΣ δεν θα δουλέψει μαζύ με άλλους επαναστατικά για να φέρει την αλλαγή.

    Δυστυχώς το σύστημα βρήκε την αχίλλειο πτέρνα τού Ελληνα(ξερεις ποιος είμαι εγώ ρέ; ή και ποιος είσαι εσύ που θα μου πείς τι θα κάνω;) τον ΑΤΟΜΙΣΜΟ και μας κτυπα σαν χταποδι.

    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΖΟΦΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΘΝΗ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΖΙ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ. Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ; ΙΣΩΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ;ΙΣΩΣ


    απο βικιπαιδεια..."Με τον φιλοσοφικό και θρησκειολογικό όρο Ατομοκρατία (ή ατομικισμός) αναφερόμαστε στη θεωρία που θεμελιώνει την κοινωνική ύπαρξη στην ατομική συνείδηση και βούληση, αποδίδει αποκλειστική αξία στα ιδιαίτερα δικαιώματα του ατόμου και περιγράφει την τάση του ανθρώπου να πράξει το συμφερότερο για το άτομό του.

    Καθώς στην ατομοκρατία τα δικαιώματα του ατόμου έχουν προτεραιότητα έναντι των κοινωνικών και σκοπός της κοινωνικής ζωής είναι η ευημερία του ατόμου, ο ατομικισμός περιγράφει κυρίως όντα που επιβιώνουν ατομικά αντί να συμβιώνουν κοινωνικά, και ο προτεινόμενος ευδαιμονιστικός-ωφελιμιστικός τρόπος ζωής τα οδηγεί σε σχάση, αντί για σχέση, ενότητα και αναφορικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παράμετρος που μάλλον έχει υποτιμηθεί τελείως είναι η επίδραση των βαρέων μετάλλων και κάποιων άλλων ουσιών στον ανθρώπινο ψυχισμό. αν ερευνήσετε τη συμπεριφορά των αυτιστικών παιδιών και τη συγκρίνετε με τη συμπεριφορά όλων μας θα καταλάβετε. Μας έχουν κάνει άτυπους αυτιστικούς. Πλέον η υπερσυσσώρευση χημικών στον οργανισμό μας προκαλεί την εξής συμπεριφορά. Μειωμένη συνειδησιακή ικανότητα. Αδυναμία αντίληψης των μακροπρόθεσμων συνεπειών μιας κατάστασης. Αντίδραση μόνο σε ότι μας επηρεάζει άμεσα. Άρνηση να βγούμε από τη βόλεψη μας και από μια μέση κατάσταση που έχουμε συνηθίσει ακόμα και αν φανερά δεν μας ωφελεί. Και το χειρότερο η αδυναμία αντίληψης της κατάστασής μας. Όμως ένας οργανισμός που λειτουργεί έτσι κάνει εκρήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις ιδεολογίες που ανέφερες, μόνο ο σοσιαλισμός. Δεν θα βρείς κανέναν εκτός από Golden Boys και πολιτικούς να υποστηρίζουν τον νεοφιλελευθερισμό. Πιθανότατα δεν θα ξέρουν καν τι είναι. Το μεγάλο όμως πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το σύστημα, αλλά οι εγκληματίες που ο Ελληνικός λαός έβαλε να δουλεύουν το σύστημα. Αυτοί οι προδότες μας έφεραν στον νεοφιλελευθερισμό. Οι λαοί επαναστατούν με αιτήματα και όχι με συστήματα...

    Πρέπει δηλ. ο Έλληνας να ανακαλύψει κάποιο νέο όραμα ή σύστημα όπως το λες για να απαλλαγεί από τους προδότες. Μόνος σου τα σκέφτεσαι ή σου τα λένε????

    Άρα θέμα ιδεολογίας δεν υπάρχρει και αναρωτιέμαι γιατί το αναφέρεις. Μας λες δηλ. οτι ο νέος χωρίς μελλον και δουλειά, και χωρίς φαγητό ενδεχομένως, δεν αντιδρά γιατί δεν έχει καταλήξει στο σύστημα που θα εφαρμόσει. Ποτέ κανείς λαός δεν επαναστάτησε εναντίον του συστήματος. Εναντίον κυβερνήσεων, βασιλέων και δυναστών επαναστάτησε.
    Για τον ορατό εχθρό δεν το συζητάμε... Ο εχθρός ΠΑΝΤΑ του λαού είναι η κυβέρνηση, αυτή ασκεί πολιτική και παίρνει αποφάσεις. Όσοι Μπόμπολες Βαρδινογιάννηδες και λοιπά λαμόγια και να υπήρχαν, θα ήταν ξυπόλητοι αν δεν υπήρχαν και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις που τους υποστήριζαν. Νομίζεις οτι ο λαός δεν γνωρίζει ποιός είναι ο εχθρός του???? Ή μήπως θολώνουμε τα νερά για να μην φαίνεται το πασιφανέστατο??? Μήπως θα έπρεπε ο λαός να πηγαίνει πόρτα πόρτα για την είσπραξη φόρων, γιατί και οι φοροφυγάδες είναι εχθροί του λαού???? Αυτό δεν είναι αναρχία???? Ο λαός έχει απέναντί του έναν διεφθαρμένο πολιτικό κόσμο που καταπατά το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ?????????
    Και ερχόμαστε στο τρίτο. Μπορεί ο λαός να μην ήταν σίγουρός για την προοπτική βελτίωσης της θέσης του στις τελευταίες εκλογές. Μετά από αυτές όμως, όπου εξαπατήθηκε με το τυράκι του Ευρώ και της Δραχμής γνωρίζει οτι μόνο αν απαλλαγεί από τον παρόν πολιτικό κόσμο θα υπάρχει βελτίωση.
    Τέλος, εφόσον υπάρχει όραμα (σοσιαλισμός), υπάρχει ορατός εχθρός (κυβέρνηση) και υπάρχει και ελπίδα γιατί δεν τα εκφράζει κανείς πολιτικά????
    Αλήθεια????? Δεν εκφράζεται πολιτικά ο λαός. Ισως αν παρακολουθείς MEGA ANT1 κ.λπ. Ο λαός εκπροσωπείται πολιτικά, απλά αυτοί που τον εκπροσωπούν δεν έχουν ή έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση στα ΜΜΕ. Ως εκ τούτου και δεδομένης της μη έγκρισής τους από το State Dep. και την Αμερικανική Πρεσβεία δεν μπαίνουν και στον προυπολογισμό. Αποτέλεσμα να μην έχουν Image makers να μην πληρώνουν ψυχολόγους και κοινωνιολόγους να τους κάνουν μελέτες και στημένες έρευνες. Τα κόμματα που εκφάζουν τον λαό είναι αποκομμένα από αυτόν.

    Αυτό λοιπόν που προσπαθεί να κρύψει αυτό το άρθρο είναι το γεγονός οτι ο λαός χρειάζεται πολτική εκπροσώπηση και τίποτε άλλο. Και την ορμή και την διάθεση έχει και την απαραίτητη οργή έχει. Αυτό που δεν έχει είναι μία λέξη μοναχά (και αυτοί εχθροί του λαού είναι αλλά έρχεται μετά η σειρά τους) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κόσμος δεν επαναστάτη γιατί του έχουν ρίξει το ηθικό και τη ψυχολογία περνώντας το μήνυμα της τρομοκρατίας με το τρόπο τους αυτή είναι η σύγχρονη χούντα σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]