Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη αποβατική άσκηση των Τούρκων με στόχο τη Σάμο

Oλοκληρώθηκε χθες η ετήσια διακλαδική άσκηση "EFES" των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Στην τελική φάση διενεργήθηκε δυνατή αποβατική ενέργεια σε παραλία νότια της Σμύρνης. Σκοπός της άσκησης, βάσει των σεναρίων της, ήταν η κατάληψη νησιού, όπου "φωτογραφιζόταν" η Σάμος.

H άσκηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 30 Μαΐου και συμμετείχαν 7.000 άνδρες, 23 αποβατικά σκάφη, 22 αεροσκάφη και 17 ελικόπτερα των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών, Αεροπορικών Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Εφαρμόστηκαν διάφορα σενάρια μάχης, όπως ναυτική απαγόρευση, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις από τις ειδικές δυνάμεις του ναυτικού κλπ. Για πρώτη φορά στην τελική φάση της άσκησης, δεν κλήθηκαν να την παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι, και συνεπώς δεν υπήρξε "ανοικτή" κάλυψη, πέρα από τα όσα κατέγραψαν το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η κρατική τηλεόραση TRT.

O σχεδιασμός της άσκησης ανατέθηκε στη Διοίκηση Συγκροτήματος Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti: ΕMÖGK) που έχει συγκροτήσει η 4η Στρατιά. Την άσκηση παρακολούθησαν, σύμφωνα με το Defencenet, ο διοικητής της 4ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Abdullah Atay, ο διοικητής της Διευθύνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης της ΤΗΚ Υποπτέραρχος Akın Öztürk, ο διοικητής LANDCOM του ΝΑΤΟ, Υποστράτηγος Uğur Tarçın, ο διοικητής της Διοίκησης Αποβατικών Πλοίων (στην οποία υπάγεται η Ταξιαρχία Πεζοναυτών) Αρχιπλοίαρχος Ercüment Tatlıoğlu και ο επιτελάρχης της 4ης Στρατιάς Υποστράτηγος Halit Günbatar.

Υπενθυμίζεται πως οι Τούρκοι ασκούνται διαρκώς σε σενάρια κατάληψης ελληνικού νησιού, -ιών, και έχουν βελτιώσει πολύ τις επιδόσεις τους, ειδικά στο κεφάλαιο διακλαδικότητα. Την ίδια ώρα, στη χώρα μας που στοχοποιείται ευθέως (οι Τούρκοι δεν κρύβουν, υποτυπωδώς έστω, τις προθέσεις τους), επικρατεί η μνημονιακή λογική του παγώματος σε ό,τι έχει να κάνει με εξοπλισμούς, ακόμη και τους πλέον απαραίτητους. Και ως γνωστόν, μετά το 2015 οι ανατροπές στο ελληνοτουρκικό ισοζύγιο ισχύος, θα είναι μεγάλες. Το ξανατονίζουμε, έστω και εις ώτα μη ακουόντων.

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]