Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρυφοί φόροι


Η ζοφερή εικόνα εκείνων των συνδικαλιστών-καθηγητών στην τηλεόραση, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι, ο σκοπός της προγραμματιζόμενης απεργίας τους εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι οι μαθητές και η μόρφωση τους, η Παιδεία των Ελλήνων δηλαδή, προκαλεί συναισθήματα θυμού και θλίψης μαζί.

Θυμού σε όλους όσους έχουν βιώσει διαχρονικά μία απίστευτη εκμετάλλευση εκ μέρους ορισμένων "δημοσίων λειτουργών" οι οποίοι, με τη στάση τους, εκτρέφουν το αρρωστημένο σύστημα των ιδιωτικών φροντιστηρίων και των "κατ' οίκον" μαθημάτων - αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώνουν τεράστια ποσά, για μία δήθεν δημόσια εκπαίδευση των παιδιών τους, την οποία δήθεν εγγυώνται οι ίδιοι.

Θλίψης σε αυτούς που γνωρίζουν ότι, στις περισσότερες άλλες ανεπτυγμένες χώρες, η ανώτατη εκπαίδευση είναι μικτή και η μέση εκπαίδευση 100% δημόσια, χωρίς να υπάρχουν καθόλου φροντιστήρια - ενώ τα ιδιωτικά σχολεία είναι ελάχιστα, εξυπηρετώντας μόνο ιδιαίτερες ανάγκες (για παράδειγμα, αγγλόφωνους μαθητές, οι γονείς των οποίων ευρίσκονται για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα σε ξένες χώρες).

Αντίθετα, στην Ελλάδα η ανώτατη εκπαίδευση είναι δημόσια (απαγορεύεται ουσιαστικά να δραστηριοποιούνται ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρέχοντας πτυχία που αναγνωρίζονται - με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι Έλληνες να στέλνουν τόσο τα παιδιά, όσο και το συνάλλαγμα τους, στο εξωτερικό, ακόμη και στη Βουλγαρία!), ενώ η μέση εκπαίδευση είναι σχεδόν 100% ιδιωτική - με την έννοια της ύπαρξης φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι λυπηρό να διαπιστώνεται μία τέτοια συμπεριφορά σε μία χώρα, οι πολίτες της οποίας ενδιαφέρονται όσο κανένας άλλος λαός για τα παιδιά τους - γεγονός που τεκμηριώνεται, μεταξύ άλλων, από τα τεράστια ποσά που δαπανούν για τη μόρφωση τους, την οποία σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει ούτε το δημόσιο, ούτε πολλοί από τους σημερινούς λειτουργούς του.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ακόμη από τους κρυφούς, εμμέσους φόρους με τους οποίους επιβαρύνονται οι Έλληνες, εν αντιθέσει με πολλούς άλλους λαούς - επειδή το κράτος τους, εντελώς άδικα, επιλέγει δυστυχώς να τους φορτώνει με εκείνα τα βάρη, τα οποία οι ίδιοι είτε από φιλότιμο, είτε από αγάπη για τα παιδιά τους, δεν μπορούν να αρνηθούν.

Προφανώς η "γενεσιουργός αιτία" είναι το ότι, οι εκάστοτε κυβερνήσεις υποτάσσονται σε ιδιοτελείς ομάδες, με σκοπό να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους - αφού διαφορετικά θα απαγορευόταν τα ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ οι καθηγητές θα υποχρεώνονταν να παρέχουν στους αδύναμους μαθητές τους ιδιαίτερα μαθήματα στο σχολείο, δωρεάν φυσικά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ενώ οι καθηγητές θα υποχρεώνονταν να παρέχουν στους αδύναμους μαθητές τους ιδιαίτερα μαθήματα στο σχολείο, δωρεάν φυσικά."

    Τι θα έλεγες αν σε πληροφορούσα ότι αυτό γίνεται, πήγαινε στο "Τελεία και παύλα - Τα καλά νέα" και θα το δεις. Ένα από τα περιστατικά των "τεμπέληδων", "αδιάφορων" εκπαιδευτικών. Δεν τα κοινοποιούν γιατί το θεωρούν κοινωνικό τους καθήκον και γιατί έχουν ΗΘΟΣ και όχι ΥΦΟΣ!
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]