Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία και Γερμανία είναι υπόλογες για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, δήλωσε τα εξής:

«Τιμούμε όλοι οι Έλληνες την 19η Μαίου, ημέρα μνήμης και τιμής των 350.000 Ελλήνων του Πόντου που εξοντώθηκαν συστηματικά από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Ευθύνες συμμετοχής και συνενοχής στο έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, έχει και η Γερμανία η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου.
Ήταν ο Γερμανός στρατηγός Λίμαν φον Σάντερς, σύμβουλος της κυβέρνησης των νεότουρκων που είχε εισηγηθεί τον εκτοπισμό των Ελλήνων, που ουσιαστικά αποτελούσε σχέδιο εξόντωσης. Η Γερμανία υπηρετούσε με κυνικό τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών της και συνέπραξε στην εξόντωση των Χριστιανικών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το έγκλημα της γενοκτονίας αποτελεί το βαρύτερο έγκλημα του Διεθνούς Δικαίου για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει παραγραφή. Η Γερμανία και η Τουρκία οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη και να προβούν σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες αποκατάστασης.

Δεν λησμονούμε πως ο ελληνικός λαός πλήρωσε επίσης με περισσότερο από ένα εκατομμύριο θύματα την ναζιστική κατοχή.

Η πολιτική των μνημονίων που επιβάλλει στη χώρα μας η σύγχρονη Γερμανία, επίσης αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας, έχοντας οδηγήσει σε χιλιάδες αυτοκτονίες, αλλά και απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας.

Η τρικομματική κυβέρνηση κόβει σήμερα από τους ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους και Βορειοηπειρώτες την ελάχιστη σύνταξη-βοήθημα του ΟΓΑ, μοναδικό πόρο επιβίωσής τους.

Για τη νέα τραγωδία του μνημονίου, αργά ή γρήγορα, οι υπαίτιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]