Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόθεν έσχες σε βάθος δεκαετίας για τους εφοριακούς...

Την περιουσία που απέκτησαν τα τελευταία δέκα χρόνια όλοι όσοι εργάζονται σε ΔΟΥ, ΣΔΟΕ ή ακόμα και στα κεντρικά του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβαν να ελέγξουν οι επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ.

Όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, από κόσκινο θα περάσουν καταθέσεις, ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, αγορές πολυτελών αγαθών και μετοχών.

Κατά τον έλεγχο ο προσδιορισμός εσόδων του κάθε υπαλλήλου διενεργείται με την καταγραφή των πάσης φύσεως νόμιμων εισπραχθέντων ποσών (μισθοί, επιδόματα, αποζημιώσεις επιτροπών, πωλήσεις μετοχών/κινητών ή ακίνητων στοιχείων κλπ) βάσει προσκομισθέντων αποδεικτικών στοιχείων.

Στο σκέλος των εξόδων θα υπολογίζονται τα πραγματικά ποσά των πάσης φύσεως δαπανών που επιβάρυναν τον υπόχρεο, ο προσδιορισμός των οποίων πραγματοποιείται από τις αναγραφόμενες στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος δαπάνες και αυτών που τυχόν με αποδεικτικά στοιχεία προσκομίζονται από τον ελεγχόμενο ή κατέχει ο αρμόδιος οικονομικός επιθεωρητής, όπως αγορές κινητών μεγάλης αξίας και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, πληρωμές πάσης φύσεως τοκοχρεολυσίων, αγορές μετοχών δωρεές κλπ.

Όταν από τα αποτελέσματα του ελέγχου κάποιου έτους προκύπτει αρνητική διαφορά μεταξύ συνολικών εσόδων και εξόδων του υπόχρεου ως ποσοστού 5% των συνολικών εσόδων, η περιουσιακή κατάσταση θα κρίνεται δικαιολογημένη.

Όταν όμως υπάρχουν καταγγελίες ή πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης του υπαλλήλου ή αποκτά μη εμφανείς πόρους, τότε και ανεξάρτητα αν κρίνεται δικαιολογημένη η παρουσιαζόμενη περιουσιακή του κατάσταση, ο έλεγχος θα επεκτείνεται όχι μόνο στη διασταύρωση και επαλήθευση των στοιχείων, αλλά και στην αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν το κανουν για δεκαπενταετια για να πιασει και τα περιβοητα αντικειμενικα κριτηρια του Σιμητη τοτε που οι περαιωσεις και τα εκατομμυρια διναν και περναν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν εξαφανιστεί απο προσώπου γης η εγκληματικη κοινοβουλευτική συμμορία , η έρευνα θα γίνει για ΠΆΝΤΕΣ .
    Διότι όλοι όσοι πέρασαν απο το δημόσιο ταμείο ΜΑΣ , καταχραστηκαν .
    Άλλοι λεφτά , άλλοι θέσεις ανάξια , ρουσφέτια κτλ .
    Όλοι μας ξέρουμε οτι πχ οι εφορίακοι μοιραζοντουσαν σε μικρές ομάδες , με αρχηγούς και λήστευαν κατα βούληση .
    Στα μέρη μου , γνωρίζω πολλούς εφορίακους και τελωνες που έχουν παλάτια .
    Πολλοι τους γνώριζαν και τους γνωρίζουν αλλα μόνο ένας γραφικός βρέθηκε απο το ´ 90 , που τους έλεγε οτι έχουν γνώση οι φυλακές ....
    Ηλθε ο καιρός......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]