Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα εκποιείται σε ξένες κρατικές οντότητες

Έχει φαγωθεί το παρακμασμένο πολιτικό σύστημα να αποκρατικοποιήσει δημόσια περιουσία και διάφορες κρατικές οικονομικές δραστηριότητες, αλλά μέχρι στιγμής, αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει, είναι να μεταβιβάζεται το ελληνικό κράτος σε άλλα κράτη ή κρατικές οντότητες.

Ξεκινώντας από τα ομόλογα που χρωστούσε το ελληνικό κράτος σε ιδιώτες, αυτά μετατράπηκαν σε χρέη προς κράτη και προς τα ελεγχόμενα από κράτη ΕΚΤ και ΔΝΤ. Το λιμάνι μεταβιβάστηκε στην κρατική κινεζική εταιρία COSCO. Το φυσικό αέριο μεταβιβάζεται στην κρατική ρωσική εταιρία GAZPROM. Η Χόχτιφ μεταβίβασε μέρος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε καναδικό κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο. Ένα νησί μεταβιβάστηκε στον Εμίρη του Κατάρ κ.λ.π.

Αντί λοιπόν να μεταβιβάσουμε κρατικές οικονομικές δραστηριότητες σε ιδιώτες οι οποίοι θα υπάγονταν στο ελληνικό Δίκαιο και στα ελληνικά δικαστήρια, μεταβιβάζουμε στην ουσία τμήματα του ελληνικού κράτους σε ξένα κράτη με ειδικές συμβάσεις οι οποίες προφανώς δεν διέπονται από το ελληνικό Δίκαιο και τα ελληνικά Δικαστήρια.

Δηλαδή όχι μόνο ξεπουλάμε σε ιδιώτες, αλλά ακόμα χειρότερα, υποδουλωνόμαστε και σε άλλα κράτη. Έτσι άραγε θα έρθει η ανάπτυξη;

Πέτρος Χασάπης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]