Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα χέρια της Συρίας ισραηλινό όχημα που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμοφασίστες τρομοκράτες

H Συρία κατέλαβε στην Κουσέιρ στρατιωτικό όχημα που ανήκει στο Ισραήλ!
Η Τουρκία εφοδιάζει με οπλικά συστήματα και χημικά όπλα τους ισλαμοφασίστες...

Ο ρόλος των γειτονικών προς την Συρία κρατών, ως προς την στήριξη (υλικοτεχνική και όχι μόνο) που προσφέρουν στους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα και των μισθοφόρων τζιχαντιστών "αδελφών μουσουλμάνων", έχει πολλές φορές -μέχρι σήμερα- καταδειχθεί. Οι υποψίες, όμως, για εμπλοκή του Ισραήλ, οι οποίες τοποθετούσαν τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Mossad) να λειτουργούν υποβοηθητικά και να συνεργάζονται με ισλαμιστές, γίνονται πλέον πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Haber, ο συριακός στρατός διαθέτει πλέον χειροπιαστές αποδείξεις για την υπόγεια συνεργασία του Ισραήλ με τους στυγνούς δολοφόνους αμάχων και χριστιανών που η Δύση επιμένει να τους χαρακτηρίζει αντάρτες (εισαγόμενοι από άλλες χώρες και αντάρτες, είναι κάτι που απαιτεί εξήγηση).

Στο δημοσίευμα της Haber αναφέρεται ότι οι συριακές δυνάμεις που χτες μετά από μια επιτυχημένη επιχείρηση κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσέϊρ, χτες κατέλαβαν και στρατιωτικό όχημα που ανήκει στο Ισραήλ.
Ο συριακός στρατός μετά από επιτυχημένη επιχείρηση που διήρκεσε ένα μήνα, κατέλαβε χτες την πόλη Κουσέιρ της Χομς. Έστω και αν μέχρι τώρα υπάρχουν κατά τόπους συγκρούσεις, το κέντρο της πόλης έχει περάσει στον έλεγχο του στρατού.
Μια εικόνα όμως που αποκαλύφθηκε δείχνει τον βαθμό της εμπλοκής τους Ισραήλ στον πόλεμο στην Συρία. Σύμφωνα με είδηση που δημοσιεύτηκε στο λιβανέζικο κανάλι Ελ Μαγεντίν, συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που μπήκαν στην Κουσέιρ, συνέλαβαν ισραηλινό στρατιωτικό όχημα που είχε δοθεί στους αντάρτες.

Είχε αποκαλυφθεί πως το Ισραήλ, παλιότερα είχε περιθάλψει αντάρτες που είχαν τραυματιστεί πολεμώντας κατά της κυβέρνησης της Δαμασκού, και αργότερα τους είχε στείλει ξανά στον πόλεμο. Το Ισραήλ που έστησε στα υψώματα του Γκολάν νοσοκομείο εκστρατείας για τους μαχητές του ÖSO, στις αρχές του Μαΐου είχε πραγματοποιήσει επίθεση σε στόχους στην Δαμασκό, με την δικαιολογία πως η κυβέρνηση της Δαμασκού βοήθησε με όπλα την αντιστασιακή οργάνωση Χεζμπολλάχ.

Haber.sol.org 20/5/2013

Η Τουρκία εφοδιάζει με χημικά όπλα τους ισλαμοφασίστες της Συρίας 


Τραυματίες στο Ρέϊχανλί που είναι γνωστοί ως ¨ένοπλοι μουσάτοι Σύριοι¨ περιέγραψαν: Τα όπλα παραδίδονται στα σύνορα νύχτα από Τούρκους με πολιτικά ρούχα.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ταράφ Αμπερίν Ζαμάν μίλησε στο Ρέϊχανλι του νομού Χατάι, με τους γνωστούς ως ¨ένοπλοι μουσάτοι Σύριοι¨ που μάχονται κατά του Άσαντ. Τα άτομα με τα οποία μίλησε η Ζαμάν της είπαν πως μεταμεσονύκτια, σε περιοχή κοντά στα σύνορα, Τούρκοι με πολιτικά τους παραδίδουν όπλα και σφαίρες.

Ο Σύρος υπουργός ενημέρωσης Ουμράν Ελ Ζούμπι, δήλωσε πως διαθέτουν πολλές αποδείξεις πως η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε χημικά όπλα , και ότι αυτά τα προμηθεύτηκαν από την Τουρκία.
Ο Ζούμπι αναφέρθηκε στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν προχτές στο BBC σχετικά με έναν τενεκέ που πετάχτηκε από ένα ελικόπτερο και τους ισχυρισμούς πως επρόκειτο για χημικό όπλο που χρησιμοποίησε ο συριακός στρατός.

Ο Ελ Ζούμπι σύμφωνα με το ραδιόφωνο "Φωνή της Ρωσίας", είπε πως από το βίντεο δεν γίνεται αντιληπτό εάν πρόκειται ή όχι για χημικό όπλο ούτε και ποιος το πέταξε, προσθέτοντας πως "Πέρα από αυτές τις περίεργες εικόνες δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού στην πόλη Σαρακίμπ. Λένε πως εκεί πέθανε μια γυναίκα, αλλά εάν αυτό που πετάχθηκε από το ελικόπτερο ήταν ένας τενεκές γεμάτος από δηλητηριώδη υλικά, τότε θα έπρεπε να υπάρχουν χιλιάδες θύματα". 
Ο Ελ Ζούμπι ανέφερε πως οι στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού σε αντίθεση με αυτούς της αντιπολίτευσης, ποτέ δεν χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, προσθέτοντας μάλιστα πως στο Χαλέπι πολλά άτομα πέθαναν από την χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της αντιπολίτευσης. 
Ο υπουργός ενημέρωσης Ελ Ζούμπι ανέφερε πως "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας χρησιμοποίησαν στο Χαλέπι χημικά που μεταφέρθηκαν εκεί από την Τουρκία. Διαθέτουμε αποδείξεις πως τρομοκράτες του Μετώπου Ελ Νούσρα πήραν τα χημικά όπλα από την Συρία".

Haber.sol.org 20/5/2013


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]