Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκρήξεις και νεκροί με άρωμα προβοκάτσιας σε τουρκική πόλη

Τουλάχιστον 4 εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα Σάββατο στην πόλη Ρεϊχανλί στην τουρκική επαρχία Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της περιοχής.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι πρώτα εξερράγη ένα αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο δημαρχείο της πόλης.
Έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία πολλοί τραυματίες, ενώ οι νεκροί (μέχρι στιγμής) είναι σαράντα (40).

Η Τουρκία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτεί, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. «Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει τη δύναμη της Τουρκίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», είπε o τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, από το Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους κούρδους του ΡΚΚ.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν έκανε λόγο για τέσσερις εκρήξεις. Η Ρεϊχανλί έχει πληγεί στο παρελθόν από πυρά της σύγκρουσης που μαίνεται στο εσωτερικό της Συρίας.
Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τους κούρδους αντάρτες, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις. Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα είναι ότι η επαρχία Χατάι (όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις) βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία. Οι πράξεις αυτές μπορεί να έγιναν για να προκαλέσουν προβλήματα στα δύο αυτά ευαίσθητα θέματα», τόνισε ο Ερντογάν. 
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρέντς έκρινε ότι, το συριακό καθεστώς και ιδίως ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είναι "ως συνήθως οι ύποπτοι", ύστερα από τις δύο εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων στο τουρκικό παραμεθόριο Ρεϊχανλί νωρίτερα, μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη το Γαλλικό πρακτορείο.
Στο μεταξύ, «με τον πλέον σθεναρό τρόπο» καταδίκασε το Παρίσι αυτά τα αιματηρά συμβάντα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς. Εξέφρασε επίσης κατόπιν αυτών την «αλληλεγγύη» της κυβέρνησης και του λαού της Γαλλίας απέναντι «στην κυβέρνηση και τον λαό της Τουρκίας».

Η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 300.000 Σύρους, οι περισσότεροι από τους οποίους διαμένουν σε καταυλισμούς κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία που εκτείνονται σε 900 χιλιόμετρα. Το σημερινό συμβάν υπογραμμίζει την ένταση που επικρατεί στις γειτονικές της Συρίας χώρες από τη σύγκρουση που μαίνεται για τρίτο χρόνο πλέον στο εσωτερικό της.
Τον Οκτώβρη, πέντε Τούρκοι πολίτες σκοτώθηκαν στο Ατσάκαλε όταν βόμβα προερχόμενη από το συριακό έδαφος έπληξε την οικία τους, προκαλώντας την απάντηση στα πυρά από τουρκικής πλευράς.

Τον θυμάστε τον νεκρό Κούρδο στρατιώτη στην νεκρή ζώνη της Κύπρου που παρουσιάστηκε ως θύμα Ελλήνων; Αλεβίτες και Κούρδοι τα θύματα. Καραμπινάτη προβοκάτσια με πανομοιόμορφο χτύπημα όπως αυτά στην Δαμασκό.
Καμία από τις τουρκικές τρομοκρατικές οργανώσεις δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για τις τρομοκρατικές ενέργειες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]