Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάθετε να κυβερνάτε!


Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Εντάξει, δεν παρακολουθώ όλη μέρα το site της Χρυσής Αυγής. Οπότε καλά έκαναν φίλοι του blog και μου επεσήμαναν πως η Χρυσή Αυγή έχει βγάλει ανακοίνωση για τα γεγονότα της Μανωλάδας.

Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει την ουσία του συλλογισμού που ανέπτυξα στο άρθρο που ανάρτησα πριν από λίγη ώρα και το διορθώνω τώρα εξαιτίας αυτής της ανακρίβειας.

Καταφέραμε λοιπόν πάλι να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Διότι εκτός από «τεμπέληδες» και «φοροφυγάδες», τώρα όλος ο πλανήτης μαθαίνει πως είμαστε και «ρατσιστές» και πυροβολούμε τους μετανάστες για να μην τους πληρώσουμε. Ό,τι χειρότερο δηλαδή, στη χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα.

Σημείωσα λοιπόν πως στον πολιτικό χειρισμό θα περίμενε κανείς να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τη «χρυσή ευκαιρία» που της δόθηκε για να στριμώξει στον τοίχο τη «Χρυσή Αυγή». Διότι η Χρυσή Αυγή αυτή τη φορά δεν πείθει όταν προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για «αριστερούς και δεξιούς πολιτικάντηδες».

Άρα εμμένω στην άποψη πως η κυβέρνηση, μέσω Μανωλάδας, έχει προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τις απόψεις που εκφράζει η Χρυσή Αυγή. Το να τρέμουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής στο Μαξίμου δεν λέει τίποτα. Το να μπουν στη φωτιά της αντιπαράθεσης όμως με αφορμή ένα δραματικό συμβάν που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικό ανάχωμα σε αυτή την άνοδο. Το να αφήνει ο Κεδίκογλου τη «Χρυσή Αυγή» στην ησυχία της είναι δείγμα αδυναμίας.

Σε συνθήκες κρίσης, η πολιτική στρατηγική προϋποθέτει τόλμη και «διάβασμα». Αντ’ αυτών το πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση που το εκπροσωπεί, διακατέχονται από βαθιά ενοχικότητα, γεγονός που οδηγεί σε αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης έξω και αποτελεσματικής διακυβέρνησης μέσα. Δεν γίνεται να πάνε «καζάν-καζάν» όλα. Που και που, χρειάζεται και λίγο πολιτικό θάρρος.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τους φίλους που έσπευσαν και με τηλέφωνα και με mails να μας υποδείξουν τη διόρθωση. Είναι η καλύτερη πιστοποίηση πως προσέχουν αυτά που γράφουμε και είναι η καλύτερη απόδειξη για την αμεσότητα της επικοινωνίας στo διαδίκτυο και τα social media.

Πηγή: Rizopoulos Post

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποια κοινη γνωμη συγκινησε ; Αυτους που ετρεχαν σαν πουτανακια πισω απο τα λεφτα υπαρχουν ; Η μηπως αυτους που ετρεχαν στα Ζαπεια ; Τα κουκια των μπουρδοαριστερων απατριδων ανατριχιασαν με τους κακους Ελληνες που πυροβολουν τα σαβουρια .
    Φιλαρα ...κρυφα και παρανομα τους εμπασαν στα σπιτια μας οι αλητες πειρατες που αρπαξαν την εξουσια με θολο και ΟΛΟΙ τους μαζι λαθρεποικοι και εφιαλτες θα ξεκουμπιστουν απο την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Πατριδα μας.
    Μαθε ακομη οτι η Χρυση Αυγη ειναι ενα ακομη μαντρι , οπως και τα αλλα .
    Ασε λοιπον τις αναλυσεις γιατι η εχεις μεσανυχτα περι των δρωμενων, η ,τρολαρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...."η κυβέρνηση, μέσω Μανωλάδας, έχει προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με τις απόψεις που εκφράζει η Χρυσή Αυγή."..αγαπητέ κ.Ριζόπουλε δεν είναι πρέπον αλλά προκαλείς την εύλογη ερώτηση: "..τι πίνεις και δεν μας..δίνεις;;;"...Η τρικοματική κυβέρνηση-τρομάρα της που επιτρέπει καθημερινά την ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ Παράνομη Είσοδο χιλιάδων ισλαμοφασιστών λαθροεισβολέων-εποίκων με μοναδικό ..προσόν τους το αποφυλακιστήριο ποινικής φυλακής για βαριά εγκλήματα στις χώρες τους...που επιτρέπει την Παράνομη είσοδο σε χιλιάδες ισλαμοφασίστριες εγκύους με μοναδικό στόχο να γεννιοβολάνε μουσουλμάνους στην Ελλάδα και να μας πιπιλίζει το μυαλό...και τώρα τι να κάνουμε να δώσουμε ...Ελληνικές Ιθαγένειες σε εκατομμύρια ακραίους ισλαμιστές,,,που επιτρέπει την Μαύρη Εργασία απο εκατομμύρια λαθροεγκληματίες και τους εδώ δουλέμπορους τους...που επιτρέπει την Μαύρη Εξαγωγή εκατομμυρίων ΕΥΡΩ τον μήνα απο την Ελλάδα για το Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ. μέσω Western Union..μαύρο χρήμα που προέρχεται απο τις εγκληματικές τους πράξεις σε βάρος εμάς των Ελλήνων...που επιτρέπει την γενοκτονία μας απο τις χιλιάδες συμμορίες λαθροεγκληματιών, με τον άθλιο Ρουπακιώτη να ζητά απο τους δικαστές όταν πιάνεται ένας απο δαύτους να μην ..του βάζουν μεγάλες ποινές...που θέλει να φτιάξει "Νόμο περί Ιθαγένειας" δέκα φορές χειρότερο απο τον λαθρονόμο Ραγκούση χαρίζοντας την Ελληνική Ιθαγένεια σε εκατομμύρια ισλαμοφασίστες αλλοεθνείς....κλπ.κλπ....Πράγματι κ.Ριζόπουλε.."δώσε μας και μας λίγο απο αυτό τπου πίνεις.."..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]