Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισχυρές πιέσεις στον Φραγκούλη Φράγκο να αναλάβει το ΥΕΘΑ

Με την παρουσία του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να μετριάσει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Γράφει ο Μακεδών

Η κυβέρνηση θεωρεί πως -με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό- η παρουσία του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να μετριάσει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αποδεδειγμένα είναι ο κλάδος που αδικήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον.

Δεν μιλάμε μόνον για ανυπαρξία ωραρίου υπηρεσίας, ούτε για απουσία αμοιβής αργιών και υπερωριών. Δεν μιλάμε ούτε μόνον για τις προσβλητικές συγκρίσεις που μπορούν να γίνουν, της αμοιβής του «κουβαλητή του νερού» στην Βουλή, με την αποζημίωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυρίως μιλάμε για διάλυση των οικογενειών, όπου αλλού ο ένοπλος, αλλού η οικογένεια, με έξοδα συντήρησης δύο κατοικιών, χώρια από την ύπαρξη παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη.

Φυσικά, όπως έχουν ρυθμιστεί τα πράγματα, ένας υπουργός ΥΕΘΑ δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, και είναι στόχος των διαμαρτυριών χωρίς να φέρει ευθύνη. Τι θα μπορούσε να κάνει ο Φράγκος επ’ αυτού;

Ο ίδιος όμως, δεν έχει κρύψει και την ανησυχία του για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού, που δεν είναι μόνον δική του, αλλά όλων όσων υψηλόβαθμων ρωτήσαμε. Είναι απορίας άξιον, ποιος μπορεί να εισηγήθηκε αυτό το μέτρο. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε πως υπήρχε ενόχληση σε κάποιους κλάδους, επειδή συνήθως στις ανώτατες θέσεις της ηγεσίας του στρατεύματος, βρίσκονται αξιωματικοί που προέρχονται από το Β΄ Σώμα. Ακούγεται κι αυτό, αλλά είναι τόσο μίζερο, που φαίνεται εξωπραγματικό. Είθε να μη ισχύει.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, αποδεχόμενος ο Φ. Φράγκος υπουργοποίηση, καθίσταται μνημονιακός υπουργός και μπορεί να περιορίσει στη συνέχεια τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του.

Τι θα βαρύνει τελικά στη ζυγαριά, είναι άγνωστο. Γεγονός είναι πάντως, ότι κομματικοί παράγοντες θα ήθελαν να τον «εκθέσουν» για να μη τον έχουν αντίπαλο αύριο, δεδομένης μιας απήχησης που έχει στον κόσμο, με τις μέχρι τώρα παρουσίες του σε εκδηλώσεις.

Ίδωμεν.

Πηγή: Βόρεια


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]