Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία «χαλάρωσε» τους όρους του δανείου για την Κύπρο

Η Ρωσία παρέτεινε κατά 2 χρόνια τη διάρκεια του δανείου, που είχε παραχωρήσει στην Κύπρο κι επίσης μείωσε το επιτόκιο σε 2,5% ετησίως.

Το δάνειο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων είχε χορηγηθεί στην Κύπρο από τη Ρωσία το 2011. Το κεφάλαιο διατέθηκε για 5 χρόνια με επιτόκιο 4,5% ετησίως. Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για αναδιάρθρωση του δανείου. Η ρωσική κυβέρνηση συμφώνησε να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου ώστε να ξεπεράσει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Νωρίτερα είχε επίσης ανακοινωθεί ότι η Κύπρος θα ήθελε να πάρει νέο δάνειο από τη Ρωσία, ύψους 5 δισ. ευρώ επιπλέον, για την αναδιάρθρωση του παλαιού δανείου. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για πρόσθετη πίστωση δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]