Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα


Τρία μικρού βεληνεκούς κατευθυνόμενα βλήματα εκτοξεύθηκαν ανοικτά της ανατολικής χερσονήσου της Β. Κορέας. Αυτό ανακοίνωσε το υπ. Άμυνας της Ν. Κορέας, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο τοπικό πρακτορείο Γιανχόπ.

Οι δύο εκτοξεύσεις έγιναν το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) και η τρίτη το απόγευμα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου «οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας», ωστόσο πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως κανένας από τους εν λόγω πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

Όπως μεταδίδει το CNN, τα βλήματα φέρεται να ήταν μικρής εμβέλειας (μικρότερης των 1000 χλμ), ωστόσο αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν φόβους ότι η Β. Κορέα ετοιμάζει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις με πυραύλους εμβέλειας 3500χλμ. Τέτοιοι πύραυλοι –μεσαίου βεληνεκούς- θα ήταν δυνατό να πλήξουν περιοχές της Ιαπωνίας. 

Mέγιστο βεληνεκές των πυραύλων της Βόρειας Κορέας. Χάρτες και δεδομένα από το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Υπ. Άμυνας της Νοτίου Κορέας Κιμ Μιν Σεόκ, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν εχθρικές ενέργειες από την πλερά της Πιονγιάνγκ, οι οποίες ενδεχομένως να ακολουθήσουν μετά την εκτόξευση των τριών κατευθυνόμενων βλημάτων.

Η ένταση στην περιοχή είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την εκτόξευση δύο πυραύλων μακράς εμβέλειας από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ. Ακολούθησε η υπόγεια πυρηνική δοκιμή του Φεβρουαρίου και η ένταση κορυφώθηκε τον Μάρτιο, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε υπέρ της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της χώρας, ενώ η Β. Κορέα προχωρούσε σχεδόν καθημερινά σε απειλές πολέμου.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένο, μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Ν. Κορέας που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, χαρακτηρίζοντάς τες «πρόκληση και πολεμική προετοιμασία». Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση των πυραύλων προκειμένου να προκαλέσει τις ΗΠΑ να ανοίξουν διάλογο μαζί της. 

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε θέση ετοιμότητας μετά από τις προκλήσεις της γειτονικής χώρας.

Με πληροφορίες από RIA Novosti, Κεφάλαιο


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]