Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία έφαγε πάλι έναν κουβά σκατά

Άλλη μία προσπάθεια των Τούρκων να επιβάλουν την παρουσία δύο Τουρκοκυπρίων παρατηρητών στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου και να ανοίξουν το απευθείας εμπόριο της ΕΕ με τον Κατεχόμενο κυπριακό Βορρά πήγε άπατη. 

Αξίζει όμως να δούμε τι και πώς, έστω και τηλεγραφικά.Το λεγόμενο φιλοτουρκικό λόμπυ στις Βρυξέλλες διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα (τα λεφτά δεν έχουν ιδεολογική οσμή). Όμως ειδικά η Κεντροαριστερή πτέρυγα έχει παράδοση οθωμανολαγνείας και το απέδειξε πάλι προ ημερών. Ευρωβουλευτές από τις ομάδες των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, με τροπολογίες που κατέθεσαν την τελευταία στιγμή για το ψήφισμα με το οποίο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας στα κεφάλαια «εκσυγχρονισμός δικαστικού συστήματος» και «προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων»(!), επεδίωξαν τους προαναφερθέντες δύο στόχους. 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο: ένα κείμενο όπου ζητείται αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα, επιστροφή της κλειστής πόλης των Βαρωσίων, διακοπή της ροής του παράνομου εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο και εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας. 
Επίσης αναγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία καλείται η Τουρκία να υπογράψει και υιοθετήσει.

Η υποχώρηση ήταν μονόδρομος για τα ίτσ-ογλάνια τής Άγκυρας μετά την συντονισμένη αντίδραση Ελλαδιτών και Κυπρίων ευρωβουλευτών αλλά και μετά τη στάση της εισηγήτριας της σχετικής έκθεσης, Ολλανδέζας ευρωβουλευτού Ρία Όμεν – Ρουίζτεν. 
Μάλιστα ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα αποσύροντας τις επίμαχες τροπολογίες επέμενε πως «πρέπει να βρεθεί μία λύση έτσι ώστε στο μέλλον, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του 2014, ο τουρκοκυπριακός λαός που ανήκει στην Ε.Ε., να μπορεί πραγματικά να είναι παρατηρητής και να εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Είχε προηγηθεί και η παρέμβαση του συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων, Δανιήλ Κοέν Μπεντίτ, ο οποίος υποστήριξε ότι η έξοδος της Ελλάδας και της Κύπρου από την οικονομική κρίση θα επιτευχθεί μόνο με… τουρκικές επενδύσεις!!! 

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο είναι πολλοί οι Έλληνες που βλέπουν στον «κόκκινο» (στα μούτρα) Ντάνυ έναν δυνητικό σύμμαχο. 
Άλλοτε με τους γελοίους θεατρινισμούς του, άλλοτε με ανέξοδες παρόλες που δήθεν θυμίζουν την δήθεν επαναστατικότητα της νιότης του, καταφέρνει να κρύβει το πόσο βασικό γρανάζι του συστήματος αποτελεί. 
Αλλά και ειδικά για μας τους Έλληνες (δεν θα μιλήσω για τους Σέρβους και για την κανιβαλική του στάση εναντίον τους στη δεκαετία του ‘90) είναι σταθερά απέναντι. 

Ευτυχώς στο επίπεδο της Ευρωβουλής υπάρχει ακόμα λογική και δημοκρατία, τα προσχήματα τηρούνται και η Τουρκία έφαγε πάλι έναν κουβά σκατά, ό,τι δηλαδή αρμόζει στην ιταμότητα και στο θράσσος της.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]