Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Τούρκοι θα κατασκευάζουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες


«Σε λίγα χρόνια Τούρκοι επιστήμονες και μηχανικοί θα κατασκευάζουν πυρηνικούς αντιδραστήρες» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την συμφωνία κατασκευής του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στη Σινώπη.

«Η Ν.Κορέα ξεκίνησε την κατασκευή εγχώριων πυρηνικών σταθμών μετα από 10 αντιδραστήρες, η Τουρκία θα μπορεί να το κάνει αυτό μετά από 8 αντιδραστήρες». Ουσιαστικά ο Γιλντίζ έδωσε σημάδια πως ο τρίτος πυρηνικός σταθμός που ενδέχεται να χωροθετηθεί στην Ανατολική Θράκη θα κατασκευαστεί από Tούρκους επιστήμονες.

Η Τουρκία υπέγραψε με τις ιαπωνικές Μitsubishi και Ιtochu και τη γαλλική Αreva συμφωνία κατασκευής πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη, ένα έργο προϋπολογισμού 22 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Στόχος της Τουρκίας σύμφωνα με τον Γιλντίζ είναι το 2023 το 17% των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας να καλύπτονται από σταθμούς πυρηνικής ενέργειας. Ο ίδιος αποκάλυψε πως το έργο του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου θα καθυστερήσει για περίπου ένα χρόνο λόγω των αλλαγών στους όρους ασφάλειας.

Πηγή: On Alert

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]