Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ραχόι κρατικοποιεί την Bankia


Η κυβέρνηση Ραχόι προχωρά στην κρατικοποίηση του 45% της Bankia, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζα της Ισπανίας καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρηματοοικονομικού κλάδου της χώρας.

Κατά δήλωση της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, η Bankia και η μητρική της BFA θεωρούν πως η μετατροπή της κρατικής βοήθειας ύψους 4,47 δισ. ευρώ σε κοινές μετοχές «είναι η πιο συνετή επιλογή για την ενίσχυση της τράπεζας». Έτσι, το Frob, το κρατικό ταμείο στήριξης των τραπεζών, θα αποκτήσει το 45% της Bankia.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας δήλωσε πως η κίνηση αυτή είναι «ένα αναγκαίο πρώτο βήμα για να εξασφαλιστεί η φερεγγυότητα, η ηρεμία των καταθετών και για να αντιμετωπιστούν οι αμφιβολίες για τις κεφαλαιουχικές ανάγκες της τράπεζας».

Η Bankia, η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση επτά μικρότερων αποταμιευτικών τραπεζών το 2010 και από πέρσι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, αναμένεται να λάβει νέα «ένεση» δημοσίου χρήματος που θα ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση εγγυάται την σταθερότητα του συνολικού τραπεζικού συστήματος» δήλωσε και ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος αύριο αναμένεται να ανακοινώσει το πλήρες σχέδιο της Ισπανίας για τον τραπεζικό κλάδο με τη δημιουργία bad bank που θα απορροφήσει τα τοξικά δάνεια των τραπεζών. Χθες πάντως, το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η κυβέρνηση θα ζητήσει από τις τράπεζες να συγκεντρώσουν επιπλέον 35 δισ. ευρώ για προβλέψεις δανείων που αφορούν τον κλάδο ακινήτων και τα οποία προς το παρόν θεωρούνται υγιή.

Πηγή: Deal News

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]