Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουγγαρία συγκρίνει την Angela Merkel με τους Ναζί

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία το σχόλιο του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orban, ο οποίος παραλληλίζει την Angela Merkel με τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.
Η Βουδαπέστη επικρίνεται συχνά από το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και από την ΕΕ, λόγω των αμφιλεγόμενων αλλαγών στο σύνταγμα της χώρας.
Έτσι, όταν την περασμένη εβδομάδα δημοσιογράφοι ρώτησαν τη Merkel για την κατάσταση, εκείνη απάντησε: “Θα κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε την Ουγγαρία στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά δεν θα στείλουμε και το ιππικό αμέσως”.

Ο Orban αντέδρασε, με παραλληλισμούς με το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο:
“Οι Γερμανοί έχουν στείλει και στο παρελθόν το ιππικό στην Ουγγαρία. Τότε ήρθαν με τανκς. Έκκλησή μας είναι να μην στείλουν τίποτα. Και τότε, εξάλλου, δεν είχε αποτέλεσμα”, είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Τα σχόλια του Orban προκάλεσαν την αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Guido Westerwelle, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας για έναν “αξιοθρήνητο εκτροχιασμό, τον οποίο σαφέστατα απορρίπτουμε”.

Φωτό με στολή από την “κομμουνιστική” ανατολική Γερμανία που βρήκε το “Πρώτο Θέμα”. Κάποια τείχη εντέλει δεν έπρεπε να πέφτουν ποτέ.
Στην Ανατολική Γερμανία το 1972
Η γερμανίδα καγκελάριος,  σε ηλικία 17 ετών, περπατά χαμογελαστή δίπλα σε έναν αξιωματικό του Λαϊκού Στρατού, που εκπαιδεύει μία ομάδα κοριτσιών, σε άσκηση της πολιτοφυλακής της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Η φωτογραφία δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Bild».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]