Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φράγκος: Η συμμορία Σημίτη χρέωσε και τα αγέννητα παιδιά με 60.000!!!

Τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου πληρώθηκαν 2 και 3 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, υποστηρίζει ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φράγκος

Ως τη μεγαλύτερη απάτη και τη βασική πηγή πλουτισμού πολιτικών, προμηθευτών και διοικητικών παραγόντων χαρακτηρίζει τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στον τομέα των εξοπλισμών ο υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φράγκος.
Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο νυν αμυντικός αναλυτής περιγράφει το παζάρι των εξοπλισμών, κάνοντας λόγο για «φαγοπότι».

Ειδικότερα, ο κ. Φράγκος εξηγεί τον τρόπο που λειτουργούσε το «παιχνίδι» με τις μίζες και υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που ο εκάστοτε υπουργός ζητούσε μίζα 6%, ενώ την ίδια ώρα η προμήθεια του εμπόρου ήταν της τάξεως του 2%, ήταν λογικό ότι ο έμπορος θα προσέθετε στον προϋπολογισμό όχι μόνο το ποσοστό του υπουργού, αλλά τουλάχιστον ένα 10% , ώστε και ο ίδιος να μπορούσε να επωφεληθεί αλλά παράλληλα να είχε και περιθώριο για απρόοπτα «λαδώματα», σε περίπτωση που στην πορεία άνοιγε η… όρεξη και σε άλλους εμπλεκόμενους.

Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα πολλά προγράμματα να πληρώνονται τελικά 2 και 3 φορές παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό και μάλιστα χωρίς να έχουν καν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, αυτό συνέβαινε κατά κόρον επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και του διαδόχου του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνας, ο υποστράτηγος επισημαίνει ότι «το φαινόμενο από το 1995 και μετά ξεπέρασε τα όρια, γιατί άρχισαν να εισρέουν τα τρισεκατομμύρια».
«Στο υπουργείο υπήρξε αδιαχώρητο συμβούλων και “ειδικών” και εμφανής εμφύλια διαμάχη για τον έλεγχο των εξοπλισμών», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Φράγκου, από το μεγάλο αυτό φαγοπότι στα εξοπλιστικά ο κάθε Έλληνας, «ακόμα και αυτός που βρισκόταν στην κοιλιά της μάνας του», χρεώθηκε με 60.000 ευρώ!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]