Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

(Έγγραφα) Υπήρχε και τρίτο USB με την Λίστα Λαγκάρντ...!


Αποκαλυπτική έκθεση της αστυνομίας, από την εξέταση του υπολογιστή του Ιωάννη Διώτη

Η ύπαρξη και τρίτης συσκευής USB που περιείχε την λιστα Λαγκάρντ, είναι το στοιχείο – αποκάλυψη από την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στον φορητό υπολογιστή του Ιωάννη Διώτη. Ανάμεσα στα στοιχεία που προέκυψαν είναι η ύπαρξη 1.972 αρχείων

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας:

1) Ο χρήστης με κωδικό SO113601 πρέπει να είναι ο πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης.

2) Στο σκληρό δίσκο του φορητού υπολογιστή υπήρχαν διάσπαρτα 1.972 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ. Από το σύνολο των 2.062 ονομασιών αρχείων λογιστικών φύλλων κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν 1.972 από αυτές σε διάφορες τοποθεσίες του σκληρού δίσκου. “Τα ευρήματα αυτά παραπέμπουν στην ύπαρξη αρχείων με τις ονομασίες αυτές – σε παρελθόντα χρόνο – χωρίς να είναι δυνατή η ανάκτηση του περιεχομένου τους ή η οποιαδήποτε αξιοποίησή τους”, ξεκαθαρίζει η πραγματογνωμοσύνη στην σελίδα 15.

3) Εντοπίσθηκαν 689 ψηφιακά αρχεία συντόμευσης. Η ΔΕΕ επέλεξε 16 αρχεία που ενδέχεται να παρουσιάζουν ανακριτικό ενδιαφέρον και από αυτά προέκυψαν ότι 10 αρχεία και 3 φάκελοι “φέρεται να είναι αποθηκευμένα” σε USB, ενώ 1 αρχείο είναι αποθηκευμένο σε άλλο USB.

4) Το αρχείο 12 ονομάζεται GREECE FINAL.LINK, που σημαίνει ότι υπήρχαν και άλλα αρχεία που δεν ήταν “τελικά”.

5) Το αρχείο 16 δημιουργήθηκε στις 31 Μαΐου 2010 (στις 6.29.18)! Είναι το μόνο αρχείο από όσα ελέγχθηκαν που δημιουργήθηκε πριν από την ημερομηνία που έφθασε η λίστα στην Ελλάδα (πάντα σύμφωνα με την “επίσημη” εκδοχή).

6) Στον φορητό υπολογιστή του Ι. Διώτη έχουν συνδεθεί συνολικά 23 USB, εκ των οποίων ανακριτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν 3. Υπενθυμίζεται ότι ως τώρα γνωρίζαμε ότι υπήρχαν 2 USB: αυτό που φέρεται να έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ι. Διώτη και αυτό που φέρεται να έδωσε ο Ι. Διώτης στον Ε. Βενιζέλο.

7) Ο χρήστης SO113601 στις 6 Ιουλίου 2011, άνοιξε 2 αρχεία και μάλιστα δύο φορές. Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουλίου – σύμφωνα με την κατάθεση Διώτη- έγινε η συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο.

8) Τα δύο ανωτέρω αρχεία άνοιξα από τον ίδιο χρήστη και από άλλο αποθηκευτικό μέσο, διαφορετικό από το USB. Η ΔΕΕ πιθανολογεί ότι τα 2 αρχεία βρίσκονταν αποθηκευμένα στον φορητό υπολογιστή, πριν από την αποθήκευσή τους στο USB!

9) Το USB συνδέθηκε πρώτη φορά με τον φορητό υπολογιστή Διώτη στις 15 Ιουλίου 2011 και τελευταία φορά στις 16 Ιανουαρίου 2012. Άρα ο Ι. Διώτης εκτιμάται ότι είχε πρόσβαση στα αρχεία μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

10) Στον σκληρό δίσκο βρέθηκαν 10 εγγραφές λογιστικών φύλλων και 3 φακέλων που φαίνεται να είναι αποθηκευμένα στο USB.

11) Αρχεία με τις ίδιες ονομασίες όπως τα παραπάνω βρέθηκαν αποθηκευμένα και στον κεντρικό κατάλογο του USB με την ονομασία GREECE.

Ιδού η έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά τον προσωπικό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη:

Έγγραφα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16



Πηγή: The Paper

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]