Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Κούρεμα και στις ελληνικές καταθέσεις!


  • Τον κίνδυνο ενός κουρέματος και στις ελληνικές καταθέσεις επισημαίνει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel
Μετά την άρνηση της τρόικας να επιτρέψει τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού μιλά ανοιχτά για επανάληψη της μεθόδου που εφαρμόστηκε πρόσφατα στην Κύπρο.
«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

«Οι μεγάλες τράπεζες συνιστούν κίνδυνο, αυτό έδειξε με τρόπο δραματικό η επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία συγχώνευσης έπειτα, προφανώς, από βέτο της τρόικα η οποία μάλλον αντέδρασε έτσι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια μεγάλη τράπεζα με καταθέσεις γύρω στα 170 δισ. ευρώ, όσο οι ετήσιες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας. Αυτό -μετά την κυπριακή εμπειρία- ενδέχεται να ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο για την ελληνική κυβέρνηση», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό.

«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί και να συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», αναφέρει ο συντάκτης του γερμανικού περιοδικού.


Σχόλιο ιστολογίου: Θεωρούμε πως θα πρέπει να επισημανθεί ότι εάν αυτά που "βλέπει" το Spiegel ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να παραιτηθεί την ίδια στιγμή που θα ανακοινωθεί κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Εάν, όμως (επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις λόγω του πρότερου "βίου" της συγκεκριμένης εφημερίδας η οποία υποσκάπτει τα ελληνικά συμφέροντα) είναι ένα κατασκευασμένο άρθρο, το οποίο προσπαθεί να αποδομήσει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία και να γιγαντώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση Σαμαρά οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και να καταθέσει επίσης άμεσα την απαίτησή της να πληρώσει το Spiegel (και όχι φυσικά ο αρθρογράφος) την ό,ποια ζημία δημιουργεί στην Ελλάδα το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Μάλιστα, θα πρέπει να απαιτηθεί όχι μόνο η άμεση πληρωμή, αλλά να αιτηθεί την έκδοση στις ελληνικές αρχές και τον εγκλεισμό σε ελληνικές φυλακές του διευθυντή της γερμανικής εφημερίδας. Οποιαδήποτε σιωπή εκ μέρους της φερόμενης ως κυβέρνησης της Ελλάδας, υποδηλώνει αυτομάτως την αποδοχή - συνενοχή των κυβερνώντων προς το συγκεκριμένο δημοσίευμα

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]