Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Osborne: "Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν μπορεί να κρατήσει τη λίρα ως το εθνικό της νόμισμα"

ια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα μπορούσε να κρατήσει τη λίρα ως το εθνικό της νόμισμα", τονίζει ο Βρετανός Υπ. Οικονομικών, George Osborne, με αφορμή το δημοψήφισμα της 18ης/9/2014 για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Περίπου το 30% των Σκωτσέζων ψηφοφόρων είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ οι μισοί πιστεύουν πως το έθνος πρέπει να παραμείνει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δηλώνουν ότι η χώρα θα μπορεί να κρατήσει τη λίρα ως το νόμισμά της κατά τα πρώτα χρόνια και αργότερα θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της νόμισμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η λίρα που μοιραζόμαστε λειτουργεί και λειτουργεί καλά. Κάτω από τους όρους της ανεξαρτησίας, όλες οι εναλλακτικές αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη λύση. Για τον λόγο αυτόν, η ερώτησή μας προς τους εθνικιστές είναι: θεωρούν ότι η δεύτερη καλύτερη λύση είναι αρκετά καλή για τη Σκωτία;", αναφέρει σε κοινό άρθρο του με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ ο Osborne.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου αναμένεται να δημοσιεύσει την Τρίτη μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας στο νόμισμα.

Πηγή: Βanking Νews


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]