Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πoύλησαν» την Εθνική


  • Υπεράθλιο παιχνίδι παίχτηκε σε βάρος της 
  • Εκείνοι που γνωρίζουν τι συνέβη κρατούν το στόμα τους κλειστό γιατί φοβούνται για τη ζωή τους 
  • "Καρφιά" από κύκλους της τράπεζας κατά της κυβέρνησης  
  • Μάχη μέχρις εσχάτων για να παραμείνει ελληνική η Εθνική
Παρά τον βρώμικο πόλεμο που έχει ξεσπάσει από εβδομάδες με στόχο η Εθνική Τράπεζα να περάσει σε ξένα χέρια και στον οποίο δυστυχώς παραδόθηκε η τρικομματική μας κυβέρνηση, η μεγάλη μας τράπεζα, που συμπυκνώνει την Ιστορία του έθνους μετά την απελευθέρωση, ανθίσταται μόνη! Η Διοίκησή της δίνει τον ύστατο αγώνα για να κρατηθεί ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Παρά τις αδίστακτες απειλές και τους ωμούς εκβιασμούς, που έχουν μεγιστοποιηθεί τις τελευταίες μέρες.

Προς το παρόν τα στόματα κρατούνται κλειστά. Έχει τέτοιες διαστάσεις το «υπεράθλιο παιγνίδι» που έχει παιχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο, που εκείνοι που γνωρίζουν τι συνέβη αποφεύγουν να μιλήσουν και λένε με φανερή ανησυχία «φοβάμαι για τη ζωή μου!», χωρίς να διευκρινίζουν τι εννοούν.

Αυτό και μόνο δίνει την έκταση της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να περάσουν τα ανεκτίμητα ασημικά μας στους νέους κατακτητές, χωρίς καμιά αντίσταση από εκείνους που κρατούν τα κλειδιά της χώρας. Ο χαρακτηρισμός «μεγάλο φιάσκο» είναι πολύ ελαφρύς για να αποδώσει τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και εκείνοι που τη στηρίζουν, καθώς και τον ρόλο που έπαιξε η πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι δεν γνώριζε εξαρχής ποιες ήταν οι βουλές των νέων αφεντικών μας, των Γερμανών. Γιατί οι πληροφορίες από απόλυτα αξιόπιστες πηγές είναι κατηγορηματικές: Ότι από τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το... κουστούμι που είχαν ράψει για την Εθνική Τράπεζα, και μάλιστα εγγράφως! Και δεν είχαν μείνει μόνο εκεί. Πριν από έξι εβδομάδες η «τρόικα» είχε καταστήσει σαφές στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι αντίθετη στον γάμο της Εθνικής με τη Eurobank. Και ενώ το Μαξίμου το γνώριζε -δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς εχέφρων νους ότι ο κ. Στουρνάρας δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό- οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης προχωρούσαν. 

Άλλωστε δεν μπορεί ο πρωθυπουργός αλλά και οι δύο συγκυβερνώντες αρχηγοί, Βενιζέλος και Κουβέλης, να ισχυρισθούν ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτε, όταν οι εφημερίδες ήταν γεμάτες όλο αυτό τον καιρό, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, από ολοσέλιδες διαφημίσεις αλλά και τα κανάλια πρόβαλλαν ότι:  

«Εθνική και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τον μεγαλύτερο ελληνικό τραπεζικό όμιλο - Έτσι γράφεται το αύριο». 

Και δεν μπορεί ο Τουρκολιάς και ο Λάτσης να έκαναν του κεφαλιού τους, αν δεν είχαν το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες άρχισε να ακούγεται ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι ο γάμος στράβωσε, όμως η κυβέρνηση με τη στάση της έδειχνε ότι δεν υπάρχει κανένα σύννεφο και ότι όλα προχωρούν όπως αρχικά είχαν προγραμματισθεί.

Το «ΠΑΡΟΝ» πάντως τις δύο προηγούμενες Κυριακές σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αποκάλυπτε ότι η «τρόικα» πίεζε για ακύρωση του γάμου, όμως από το Μαξίμου ο καπνός συνέχιζε να βγαίνει λευκός... Αποδείχθηκε ότι ή δεν ήξερε η κυβέρνηση ή έκρυβε την αλήθεια, οπότε θα πρέπει να εξηγήσει το γιατί.

Εθνική: Εμείς προχωράμε

Και ενώ είναι άγνωστο ποιες ήταν οι αρχικές προθέσεις της κυβέρνησης και ποιες είναι σήμερα για την επόμενη ημέρα της Εθνικής, η Διοίκηση της τράπεζας προχωρεί για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και τη συνέχιση της αυτόνομης πορείας της, μετά τη διάλυση του γάμου που επέβαλε η «τρόικα», έτσι, για να μην έχει πια καμιά αμφιβολία και ο τελευταίος αντιρρησίας για το ποιος κυβερνά τούτο τον τόπο. Η κατεύθυνση σύμφωνα με κύκλους της «Μεγάλης μας φίλης» είναι:

• Να μη χαθεί η ελληνικότητα της τράπεζας, να παραμείνει όπως είναι ανεξάρτητη και να παίζει τον ρόλο της προς χάρη της οικονομίας, χωρίς να εξυπηρετεί διορισμούς και να χορηγεί δάνεια με πολιτικές κατευθύνσεις.

Και ο νοών νοείτω... Ξεκάθαρο το μήνυμα που βγαίνει, όπως και το ποιους έχει παραλήπτες αυτό. Είναι ολοφάνερο ότι η Εθνική Τράπεζα παλεύει μόνη της…

Αισιοδοξούν...

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διακυβεύεται η ελληνικότητα των τραπεζών μας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέκος Τουρκολιάς και όλα τα στελέχη της δίνουν αγώνα για να βρεθούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καλυφθεί η απαίτηση για την ανακεφαλαιοποίηση. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν, αν και ο στόχος δεν είναι εύκολος.

Όλα θα κριθούν για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στις 29 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας.

Τουρκολιάς: Κάλεσμα όλων των «Εθνικάριων»

Η επιτυχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εξαρτάται από τον κάθε «Εθνικάριο», τονίζει σε μήνυμά του προς όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα και τον όμιλο ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούμεθα όλοι να συστρατευθούμε στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση.

Και το όλοι δεν είναι σχήμα λόγου, όπως άλλωστε γνωρίζετε, όταν αναφέρομαι στην Εθνική, τονίζει ο κ. Τουρκολιάς και αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες επισημαίνει: 

«Πολύ πρόσφατα, όλοι μας σαν αποδέκτες “ενημέρωσης”, κατακλυστήκαμε από πληροφορίες που έθιγαν ή θίγουν προσωπικές αξίες, κυρίως όμως υπονομεύουν την αξιοπιστία, το κύρος, την ισχύ της Εθνικής Τράπεζας.

Το σύνολο των ανυπόστατων ή και κακόβουλων αναφορών, πέραν του ότι καταρρίπτεται από τις εξελίξεις, αντιμετωπίζεται καταλλήλως. Οφείλω όμως να εστιάσω την προσοχή μου σε δύο στοιχεία που αναφέρονται στην Εθνική ως κεφάλαιο και όχι ως προς τη Διοίκησή της.

Πρώτον, ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και, δεύτερον, ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική».


Πηγή: Το Παρόν

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. H ellada den eixe pote ethniki trapeza elliniki den anike stous ellines

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΟΣ!!! ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΓΟΝΑΤΙΣΑΤΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ψ Ο Φ Ο Σ. ΚΑΡΑΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΚΩΛΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προδότες "ηγέτες" σε Ελλάδα και Κύπρο τα δίνουν όλα χωρίς αντίσταση. Η Εθνική δεν χάθηκε ούτε επί γερμανικής κατοχής. Φανταστείτε το αλισβερίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Εθνικη τραπεζα ειναι Ελληνικη ;
    Και εγω ο...Μεγας Αλεξανδρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]