Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έκαναν άνθρωποι του FBI στη Κρήτη;


"Περίεργη" σύσκεψη στη μεγαλόνησο με φόντο το μακελειό της Βοστώνης!

Θέματα τρομοκρατίας, λαθρομετανάστευσης, αλλά και αξιοποίησης πληροφοριών τέθηκαν σήμερα επί τάπητος σε μία 5ωρη συνεργασία της τοπικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας με στελέχη του FBI που βρέθηκαν στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Αμερικανική Ναυτική Ευκολία Σούδας, όπως ονομάζεται -τυπικά- η Αμερικανική Βάση.

Δύο στελέχη των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών βρέθηκαν στο νησί και προχώρησαν σε μία 5ωρη συνεργασία με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού, τους αστυνομικούς διευθυντές και των τεσσάρων νομών της Κρήτης καθώς και τους διοικητές ασφαλείας, τους διοικητές των τμημάτων αλλοδαπών. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr στην ημερίδα αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο στα Χανιά -κεκλεισμένων των θυρών- τα στελέχη του FBI έθιξαν πολύ σοβαρά θέματα ενώ μετέφεραν και τεχνογνωσία καθώς και επιχειρησιακές τακτικές.

Η συνάντηση αυτή έγινε, λένε οι πληροφορίες, όχι τυχαία μετά τον αιματηρό μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι Αμερικανοί δε θα άφηναν τους πολίτες τους, σε περιοχές που υπάρχουν Βάσεις, να εκτίθενται σε κίνδυνο και για το λόγο αυτό -λέει το ένα σενάριο- βρέθηκαν και στο δικό μας νησί προκειμένου να δουν από κοντά, να ενημερωθούν και να ενημερώσουν.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μία τέτοια σύσκεψη είναι εξαιρετικά σπάνια για τα δεδομένα της Κρήτης μια και η ΕΛΑΣ στο νησί από χρόνια παρουσιάζει επιχειρησιακή αρτιότητα και δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις της βάσης, αλλά και δε δέχεται παρεμβάσεις στις δουλειές της.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]