Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Europolitique (θανάτου): Διπλή δόση στην Ελλάδα το Μάιο από την τρόικα





Δύο δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζεται ο τοξικός εθισμός της χώρας στον δανεισμό, η μη αντιστρέψιμη βύθιση στο χρέος και η εξαθλίωση των πολιτών της στο όνομα ενός "χρέους"... 
Συγχρόνως, ψηφίζονται "επ' ευκαιρία" διαδοχικά νομοσχέδια-σκούπα που κατεδαφίζουν τους θεσμικούς πυλώνες του κράτους πρόνοιας και του Συντάγματος.
Ζούμε σε μία χώρα που προσαρμόζεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των "δανειστών" εις βάρος των γηγενών, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται και το πολίτευμα στις ανάγκες της κλεπτοκρατίας και της πωλητικής αλήτ που συνεχίζει απρόσκοπτα το "έργο" διάλυσης των πάντων...

Στο ενδεχόμενο να χορηγηθεί στην Ελλάδα, εντός του Μαΐου, διπλή δόση, ύψους 7,4 δισ. ευρώ, από το Eurogroup, αναφέρεται δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Europolitique, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, το αρχικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καταβολή των δόσεων προέβλεπε την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας κατά το πρώτο τρίμηνο και 3,2 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν κατέστη δυνατό να τηρηθεί λόγω των «δύσκολων» διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και αφορούν τη δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Επειδή η καταβολή του πρώτου τριμήνου καθυστέρησε ήδη και οι ανάγκες της Ελλάδας σε χρήματα θα αυξηθούν τον Μάιο, η Europolitique επικαλείται κοινοτικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες στις 12 Μαΐου το Eurogroup ενδέχεται να αποφασίσει την καταβολή διπλής δόσης ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

Πάντως, όπως αναφέρεται, το ακριβές ύψος θα καθοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες της ελληνικής χρηματοδότησης.

Εξάλλου, στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι για να καταβληθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, η τρόικα θα πρέπει να εξακριβώσει αν οι όροι του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης πληρούνται, ενώ καμιά ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης της τρόικας. 

Όλα τα προαπαιτούμενα σε μία ρύθμιση-σκούπα

Eν τω μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση-σκούπα  για όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πριν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, από το πακέτο βοήθειας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή για τις εορτές του Πάσχα και πριν το Eurogroup του Μαΐου. Σύμφωνα με το Mega, η ρύθμιση περιλαμβάνει:
  • Το θέμα του Δημοσίου, δηλαδή τις αποχωρήσεις, αλλά και τον κανόνα 1:1 σε ό,τι αφορά στις απολύσεις.  
  • Τη συνέχιση και το 2013 της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.  
  • Τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.  
  • Θέματα επέκτασης της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Κυριακές.  
  • Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.


Πηγή: Βόρεια 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]