Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οριστικό το ναυάγιο του deal Εθνικής–Eurobank, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό


  • Θα υλοποιηθούν 2 AMK ξεχωριστά για ΕΤΕ και Eurobank που θα εθνικοποιηθούν
  • Σε επόμενο στάδιο η ενσωμάτωση του ΤΤ και των μικρών τραπεζών
  • Kινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις στην Εurobank;
Οριστικό είναι το ναυάγιο στο deal Εθνικής με Eurobank καθώς η λύση των δύο ξεχωριστών αυξήσεων κεφαλαίου που τελικώς συμφωνήθηκε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικα αποδεικνύει ότι οι 2 τράπεζες εθνικοποιούνται.

Η λύση – πρόταση είναι να υλοποιηθούν 2 διαφορετικές αυξήσεις κεφαλαίου και εφόσον η Εθνική καταφέρει να συγκεντρώσει το 1,5 δις ευρώ ή 1 δις ευρώ που αποτελούν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην AMK (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου) τότε θα προχωρήσει και η διαδικασία συγχώνευσης.

Επειδή όμως η πιθανότητα αυτή είναι μηδενική, η Εθνική τράπεζα δεν μπορεί να καλύψει μέρος της AMK από τους ιδιώτες μετόχους οι δύο τράπεζες θα εθνικοποιηθούν διαθέτοντας ως βασικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παράλληλα σε επόμενη φάση το ΤΧΣ θα αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει τις τράπεζες που ήδη ελέγχει όπως το ΤΤ και η νέα Proton bank.

Με βάση ένα σενάριο που έχει κυκλοφορήσει η Eurobank θα απορροφήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Εθνική την νέα Proton Bank και όλες τις μικρές τράπεζες που δεν καταφέρουν να ανακεφαλαιοποιηθούν, ώστε να αποτραπεί η διάσπαση σε good και bad bank.

Πηγή: Βanking News

Kινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις στην Εurobank;

Ανατρέπονται όλα ως προς την συμφωνία Εθνικής-Eurobank που είχε ολοκληρωθεί κατά 80% και όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στην σύσκεψη με την Τρόικα, δεν θα προχωρήσει το ντιλ καθώς οι... δύο Τράπεζες θα πάνε σε ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Εθνική θα χρειαστεί 10 δισ. ευρώ και η Eurobank 6,5 δισ. ευρώ. Στην συνέχεια η Eurobank θα ενωθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 

Ετσι δημιουργείται στην Ελλάδα ένας τέταρτος τραπεζικός πυλώνας που κανένας όμως δεν μπορεί να ευγγυηθεί εάν θα είναι βιώσιμος ή για να διασωθεί θα πρέπει να γίνει κούρεμα των καταθέσεων! Μύλος...

Πηγή: Φίμωτρο

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]