Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταργείται το Α' και το Β' Σώμα Στρατού!


 Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις φέρνει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]