Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία: Δύο εθνικά τουρκικά κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές

 
Οι τουρκόφωνοι κύριοι της φωτογραφίας διώχθηκαν από το κόμμα τους ("Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια) ως αντιφρονούντες πριν από μερικούς μήνες, αλλά λίγο πριν από τις εκλογές στη Βουλγαρία τους ξανάβαλαν μέσα, και μάλιστα ο κύριος στα αριστερά (Κορμάν Ισμαΐλοφ) "χρίστηκε" αρχηγός του κόμματος. Κατά τα άλλα, ο Τούρκος βουλευτής στην τελευταία παράγραφο αποκαλεί το κόμμα αυτό "μια ανάσα φρέσκου αέρα".  
 
Για πρώτη φορά η τουρκική κοινότητα στη Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί από δύο πολιτικά κόμματα στις πρόωρες γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου. 

Εκτός από το τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας, «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» που εκπροσωπεί μέχρι τώρα την τουρκική μειονότητα στη βουλγαρική Βουλή, πάνω από 20 χρόνια, τώρα και το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια, που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, με ηγέτη τον Κορμάν Ισμαϊλοφ (πρόεδρο) και τους αντιπροέδρους Κασίμ Ντάλ και Ρούσλαν Σεμερντζίεφ, θα συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ζαμάν», ο βουλευτής του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), Rıfat Sait, που εκλέγεται στη Σμύρνη και ηγείται του «Κέντρου Βαλκανικών Στρατηγικών Ερευνών», τόνισε ότι η τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία, δεν διαιρείται, αλλά αντ’ αυτού το νέο κόμμα θα προσφέρει μια ανάσα φρέσκου αέρα στις βουλγαρικές εκλογές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Πηγή: Εχέδωρος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]