Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ετοιμάζονται να μας την φορέσουν και σε μας μετά την Κύπρο

Γράφει η Μιχαλού

Με την ψιλή ετοιμάζονται να τα πάρουν από την χώρα μας, μιας και όπως διατυμπάνιζαν πριν κανά δυο μήνες η συνταγή εξαφάνισης της χώρας μας δεν πέτυχε!!!

Το είπε η Λαγκάρντ άλλωστε καθαρά και ξάστερα «προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να είναι η επανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση και, όπου απαιτείται, το κλείσιμο τραπεζών». Και μας άφησε για δεύτερη φορά σύξυλους μετά τα συμβάντα στην Κύπρο.

Μάλιστα για όσους δεν το κατάλαβαν το έκανε και λιανά επισημαίνοντας ότι κυρίως στην περιφέρεια (βλ. αποικίες), πολλές τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αναδιαμόρφωσης με μη επαρκή κεφάλαια και με πάρα πολλά επισφαλή δάνεια.

Επισήμανε, δε ότι η ευρωζώνη χρειάζεται μια πραγματική τραπεζική ένωση, που θα ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης και αυτό θα συμβάλει στην ασφάλεια(!) των καταθέσεων και ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Εν τω μεταξύ για να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους μας φακέλωσαν κιόλας… η βρετανική τράπεζα HSBC προχώρησε σε έκθεση για όλες τις χώρες της ΕΕ, η οποία επισημαίνει οι ανασφάλιστες καταθέσεις (αυτές που είναι πάνω από το ποσό των 100.000 ευρώ) για την Ελλάδα ανέρχονται σε 63 δισ. ευρώ!!! Και όπως καταλάβατε το ποσό αυτό μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προχωρά στο Eurogroup η Γερμανία, θεωρητικά είναι υποψήφιο για να κατασχεθεί προκειμένου να καλυφθούν τραπεζικές επισφάλειες.

Με λίγα λόγια τον ήπιαμε!!!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]