Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχίζει σήμερα ανοιχτά της Λεμεσού κοινή άσκηση Κύπρου - Ισραήλ


Κοινή άσκηση Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή έξι πλοίων του πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, αρχίζει σήμερα.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και έχει σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου των δύο χωρών. Ο ελλιμενισμός των πολεμικών πλοίων, πέντε περιπολικών 25 μέτρων το καθένα και μιας πυραυλάκατου 60 μέτρων, έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το σενάριο της άσκησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ανοικτά της Λεμεσού, προνοεί τη διάσωση πλοίου και ναυαγών, και η επιχείρηση θα συντονίζεται από το κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας και Χάϊφα. Η μεταφορά των ναυαγών και τραυματιών θα γίνει και με εναέρια μέσα, γι' αυτό και θα συμμετάσχουν τα ελικόπτερα της αεροπορίας και της αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ επισκέφθηκαν ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Άμυνας, ο Αρχηγός της Ε.Φ., ο διοικητής του Ναυτικού, και ο δήμαρχος της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται σε λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ενέργεια αυτή γίνεται μερικές εβδομάδες πριν από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς που άπτονται της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου των δύο χωρών.


Πηγή: Newsbomb
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]