Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία, ο χρυσός και ο... μεγάλος πόλεμος!


Φωτιές άναψε και πάλι η δήλωση του Δημήτρη Καζάκη σχετικά με την κίνηση της αγοράς χρυσού…
Σημαντικό μάλιστα εδώ είναι να τονίσουμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, ξεφυτρώνει το ένα μετά το άλλο τα ενεχυροδανειστήρια χρυσού δίπλα από τις πόρτες μας!!! όλα αυτά τα χρυσά κοσμήματα που μαζεύουν από τους εξαθλιωμένους Έλληνες λειώνονται και γίνονται ράβδοι χρυσού που αποστέλλονται (πωλούνται) στην Γερμανία!!!

Ο γνωστός οικονομολόγος υπογράμμισε τον τρελό ρυθμό με τον οποίο αγοράζει χρυσό η Γερμανία αναρωτώμενος ποια οικονομία που διαθέτει τέτοιο σκληρό νόμισμα που την εξυπηρετεί όσο τίποτε να μαζεύει χρυσό ούσα 2η σε απόθεμα στον κόσμο και 3.800 τόνους;
Απαντώντας ο ίδιος τόνισε, αυτό συμβαίνει μόνο σε δύο περιπτώσεις… 
«Είτε περιμένουν πόλεμο, άμεση εμπλοκή σε πόλεμο, είτε περιμένουν πολύ μεγάλη μεταβολή σε παγκόσμιο επίπεδο στο νομισματικό».
Εν τω μεταξύ, αναφορά σε πόλεμο έκανε πρόσφατα και ο “guru” του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, ο οποίος προέβλεψε «θερμή» κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο: «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass.
«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε!!!
Ο Bass στηρίζει την πρόβλεψη του στο γεγονός ότι το χρέος της πιστωτικής αγοράς έχει ανέλθει στο 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως «ο κόσμος δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν ειρηνικά με τέτοιο φορτίο και είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι άλλο πέρα από πόλεμο. Ειδικά οι ΗΠΑ μπορεί να δουν μια θερμή σύγκρουση ως απόδραση από το αδιέξοδο του χρέους».
Ο ίδιος εξήγησε ακόμη πως «ορισμένες κοινωνίες δεν θα αντέξουν τις πιέσεις τη στιγμή που χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, επιφέροντας βαριές απώλειες σε εκατομμύρια επενδυτών. Αυτό αλλάζει μόνο με πόλεμο».

Την ίδια ώρα στην έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού το Φεβρουάριο του 2013, αναφέρεται πως το υπάρχον νομισματικό σύστημα, στηριγμένο στους δυο μεγάλους αποθεματικούς πυλώνες του δολαρίου και του ευρώ, είναι ουσιαστικά «τελειωμένο», και λίαν συντόμως πρόκειται να αντικατασταθεί από ένα πολυνομισματικό αποθεματικό σύστημα.
Από όλα αυτά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η Γερμανία δεν εμπιστεύεται το κοινό νόμισμα -δηλαδή δεν εμπιστεύεται την περιφέρεια της ευρωζώνης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που η ίδια απαιτεί.

Και το ερώτημα είναι γιατί τα κάνει όλα αυτά;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Σκεφθείτε ότι μπορεί να είναι ένα μεγάλο ψέμα αλλα κάποιοι χρειάζονται να μας αρμέγουν σαν τις αγελάδες.Αυτή η οικονομική κρίση είναι φτιαχτή κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μείνουν με τον χρυσό τον δικό σας, που επειδή σας έφεραν σε αυτή την θέση τον αγοράζουν τζάμπα.Έχουν κάνει τον χρυσό που υπήρχε στα κρατικά θησαυροφυλάκια χαρτιά και ομόλογα που στο τέλος αξίζουν σκουπίδια όμως κάποιοι στο τέλος κρατάνε τον χρυσό που στήριζε την πραγματική οικονομία.Ο Σορός έχει αγοράσει μέχρι πέρυσι 80 τόνους και δεν είναι ο μοναδικός.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ κ@λόχαρτα.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 183000 Τόνους Χρυσού στον πλανήτη .ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ 55000 ΔΟΛΑΡΙΑ. .ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΥΣΟ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. Ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού την τελευταία 10ετία 02/14/2013 Η Ρωσία μετατρέπει τον μαύρο χρυσό σε πραγματικό χρυσό αναφέρει το Bloomberg και σχολιάζει ότι είναι απλώς λόγια τα όσα λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις ΗΠΑ, ότι θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία με την κατάχρηση του μονοπωλίου του δολαρίου. Ο ίδιος ο Πούτιν έχει στοιχηματίσει σε αυτό, σημειώνει το Bloomberg.Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού, καθώς την τελευταία δεκαετία η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει προσθέσει 570 τόνους χρυσού, ένα τέταρτο περισσότερο από την Κίνα. Η προστιθέμενος χρυσός είναι σχεδόν τριπλάσιος από το βάρος του Αγάλματος της Ελευθερίας. Εάν γινόταν κάποια τεραστια καταστροφή και ο πλανήτης έφτανε στο σημείο μηδέν.?Κάποιοι που θα επιζήσουν .Τι θα χρησιμοποιούν μετά δολάρια ? Γiεν? ?Euro ? ή Χρυσό?
    {Το σενάριο ώρα μηδέν μπορεί να είναι υποθετικό για να επισημάνει ότι ενώ τα χαρτονομίσματα κωλόχαρτα έχουν μια πλασματική αξια ο χρυσός έχει μια πραγματική αξια που συνεχίζεται διά μέσου των αιώνων}




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Νομίζω πως όλοι πρέπει να στραφούμε προς αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και νομίζω πως η πρόκληση επίσης είναι εάν θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση ενός παγκόσμιου νομίσματος, γιατί οι επενδύσεις και η πολυπλοκότητα των εθνικών νομισμάτων έχει προκαλέσει εκνευρισμό όχι μόνο ανάμεσα στα έθνη αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.. "Οι Ρώσοι oλιγάρχες, επιχειρηματίες και μαφιόζοι που έχουν κατακλύσει το νησί τα τελευταία 20χρόνια, αγοράζοντας σπίτια και επενδύοντας εκατομμύρια, κατάφεραν να κάνουν την Κύπρο μια μικρή Μόσχα. Πολλοί Ρώσοι που μένουν στο νησί έχουν ήδη αρχίσει να πακετάρουν τα πράγματά τους και να επενδύουν όλα τους τα χρήματα σε χρυσό|. Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονησου??? αυτό που έγινε μετά από tom πόλεμο και μέχρι τάλη δεκαετίας 60 έριξαν το δόλωμα της ανάπτυξης.Για να μπορέσουν να κάνουν τον κόσμο να ανοιχτεί και να ανεβούν πάλι επάνω οι χώρες που οι ίδιες ήταν η αιτια της καταστροφής.Μετά άρχισαν το δόλωμα της υπερχρέωσης και μας έβαλαν στο χορό.Σταμάτησαν πλέον το αντιστάθμισμα χρυσός νομισματική αξια.Και τώρα μαζεύουν τα δίχτυα ... που πήγε το χρυσό της Ισπανίας που πήγε το χρυσό της Λιβύης Γιατί μας πείραν το χρυσό από τις τράπεζες?Ο ΣΟΡΟΣ αγόρασε 80 τόνους.Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος κέρδισε σχεδόν 1 δισ. δολάρια, στοιχηματίζοντας από τον περασμένο Νοέμβριο ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα καταρρεύσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλείται ένα πρόσωπο κοντά στην οικογενειακή επιχείρηση του Σόρος.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στοίχημα αυτό βοήθησε την εταιρεία του Σόρος να έχει απόδοση περίπου 10% το 2012 και 5% το 2013 έως τώρα. (ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ CIA ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ( αξιας 5.500.000.000 Δολάρια ) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ 300 φορες ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠOΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥ?)ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ? ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12/12/ 2011 Πάτρα: Το αυτοκίνητο έκρυβε 130 κιλά χρυσό!εντοπίστηκαν απο άνδρες του Λιμενικού. Δεν υπήρχαν παραστατικά για την αγορά του, αλλά απλά έγγραφα που υποδείκνυαν την Γερμανία ως τελικό προορισμό του χρυσού. Οι αρχές εκτιμούν ότι μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας κινεί τα νήματα της περίεργης αυτής υπόθεσης
    18/2?2013.Αρπάζουν το χρυσό από την Ελλάδα και τον πάνε στο εξωτερικό Με τη συνδρομή των περίπου 10.000 νόμιμων και παράνομων ανταλλακτηρίων, τα κυκλώματα βγάζουν καθημερινά εκτός συνόρων 100-150 κιλά χρυσού..
    16 /01/13 Γιατί η Γερμανία μαζεύει 674 τόνους χρυσού
    Η γερμανική Bundesbank ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει χρυσό με αξία στην αγορά 27 δισ. ευρώ από τα θησαυροφυλάκια στο Παρίσι της Banque de France και στη Νέα Υόρκη της Federal Reserve, στα άδυτα της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στην Φρανκφούρτη ως το 2020, σε μια κίνηση που καθρεφτίζει τις αλλαγές των αναγκών της χώρας.
    Με την επιχείρηση θα αποσυρθεί το σύνολο των αποθεμάτων 374 τόνων χρυσού που είναι αποθηκευμένοι στο Παρίσι και 300 από τους 1.500 τόνους οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και θα μεταφερθούν στα αρχηγεία της Bundesbank στα προάστια της Φρανκφούρτης. Θα είναι η μεγαλύτερη προγραμματισμένη μεταφορά χρυσού στην ιστορία. ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ.... ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Sir Evelyn Robert Rothschild: «Πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση ενός παγκόσμιου νομίσματος» Μιλώντας στην εκπομπή του Rishaad Salamat στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg για....τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και ερωτώμενος για τα προβλήματα του RMB (το κινεζικό νόμισμα Yuan) και αν βλέπει στα επόμενα 5 χρόνια το συγκεκριμένο νόμισμα να είναι πλήρως εναλλάξιμο και ευέλικτο ο Robert Rothschild είπε:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρισκόμαστε στο μέσον ενός λυσσαλέου παγκόσμιου πολέμου στις νέες παγκοσμιοποιημένες συνθήκες και μορφές.Η οξύτατη και αδιέξοδη καπιταλιστική κρίση οδήγησε σε ένα άγριο παγκόσμιο πόλεμο όλων εναντίον όλων. Η αιχμή αυτού του παγκόσμιου πολέμου είναι, το νομισματικό σύστημα και η εμπροσθοφυλακή του πολέμου το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.
    Τα επιτελεία των υπερεθνικών κολοσσών, επιβάλλουν την παγκόσμια κυριαρχία τους πάνω στην χρεοκοπία και κατάρρευση του ευρώ . Βεβαίως μια άτακτη πτώση του ευρώ τινάζει το παγκόσμιο σύστημα στο αέρα, το ίδιο όπως μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας δημιουργεί ανεξέλεγκτες καταστάσεις.Η μαθηματικά, όμως, επικείμενη χρεοκοπία της ευρωζώνης, οξύνει τις αντιθέσεις και κάθε ιμπεριαλιστικό αρπακτικό προσπαθεί να αξιοποιήσει την αυριανή κατάρρευση της ευρωζώνης προς όφελός του. Οι αδύνατες χώρες λεηλατούνται κυριολεκτικά προκειμένου να ισχυροποιήσουν οι ισχυροί τα μέτωπα του πολέμου τους. Την Ελλάδα την έχουν ήδη πτωχεύσει. Την κρατούν ακόμα στη ζωή (στην εντατική) για την ολοκληρωτική αφαίμαξή της, για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των δανειστών αλλά και για να μην πάρει η πτώχευσή της ανεξέλεγκτες διαστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]