Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Ο Σαρρής έκανε το νομοσχέδιο για το κούρεμα, πριν καν τεθεί σαν θέμα

Ήξερε ο κ. Σαρρής τι θα συμβεί; Είχε πληροφορίες (και από πού) ή μήπως είναι μέντιουμ που έχει κληρονομικό χάρισμα;

Από τον τέως Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, και εν γνώσει του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, δόθηκε η εντολή σε Ανώτερο Λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία για την ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχέδιου για το κούρεμα καταθέσεων, πριν από τις εργασίες του Eurogroup της 15ης Μαρτίου.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Σ», σύμφωνα με τις οποίες ο συγκεκριμένος Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία την ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχεδίου, χωρίς να ενημερώσει τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, και εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ετοιμασία του προσχεδίου νομοσχεδίου, κατόπιν υπουργικής οδηγίας, καταδεικνύει, βάσει και των πληροφοριών της εφημερίδας, ότι τουλάχιστον ο τέως Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και η διαπραγματευτική ομάδα τεχνοκρατών γνώριζαν πως θα ετίθετο έντονα το θέμα του κουρέματος από την πλευρά των δανειστών και ότι η κυπριακή πλευρά δεν είχε άλλες, ισχυρές, εναλλακτικές προτάσεις για να τους αντικρούσει.

Οπως σημειώνει το Sigmalive χθες το Προεδρικό Μέγαρο έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2013, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απαντήσεις στα ερωτήματα ποιος εκ των λειτουργών, που συνόδευαν τον Υπουργό Οικονομικών έδωσε οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία για να ετοιμαστεί σχετικό νομοσχέδιο και από πού έλαβε εντολές για κάτι ανάλογο. 




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγά το νέο! Από πριν είχε πάρει οδηγίες και προκαταβολή για τις υπηρεσίες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]