Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απογειωθείτε! «Σχέδιο» για έκτακτη εισφορά και στα φωτοβολταϊκά


Aφού οι Γερμανοί αποφάνθηκαν ότι το τραπέζι του Έλληνα είναι πιο πλούσια στρωμένο από του Γερμανού, πάμε για νέα χαράτσια!

Το σενάριο της επιβολής έκτακτης εισφοράς και στα οικιακά φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί από ιδιώτες, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, "υπό τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από την τρόικα" για μηδενισμό του ελλείμματος της αγοράς ηλεκτρισμού το 2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» οι πρώτες σκέψεις για το ύψος της έκτακτης εισφοράς είναι της τάξης του 10-15% του τζίρου και εξετάζεται να υπάρχουν εξαιρέσεις για τα χαμηλά εισοδήματα . Ο συνολικός τζίρος από τα οικιακά φωτοβολταϊκά ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία. Η ΔΕΗ καταβάλλει σε μηνιαία βάση στους παραγωγούς από φωτοβολταϊκά στεγών περί τα 25 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως συμψηφίσει το κόστος της ενέργειας που παρέχει στους ίδιους.

Η κατηγορία των οικιακών φωτοβολταϊκών ήταν η μοναδική εξαίρεση από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς στα οικιακά φωτοβολταϊκά που επιβλήθηκε το 2012 . Η διόγκωση του ελλείμματος στα 670 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013 (πρόβλεψη) και στο 1,3 δισ. ευρώ το 2014 έναντι μηδενισμού την ίδια χρονιά που απαιτεί η τρόικα, υποχρεώνει την κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα οικιακά φωτοβολταϊκά. 

Παράλληλα έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που έδωσε προχθές σε διαβούλευση και αναμένεται να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25%- 35% στο εύρος του 37%-40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/212 και για τις πωλήσεις ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν μετά την έναρξη του ισχύος του ίδιου νόμου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης το πάγωμα των συνδέσεων νέων φωτοβολταϊκών με την ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013 με εξαίρεση τα οικιακά.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]