Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία – Βενεζουέλα: Κοινά σχέδια στον τομέα του πετρελαίου


Την περασμένη Τρίτη (22/4), η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δημοσίευσε το διάταγμα για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ ρωσικής εταιρείας Rosneft και της πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας PDVSA.

Η κοινή επιχείρηση Ρωσίας - Βενεζουέλας θα ασχοληθεί με την εξερεύνηση, εκμετάλλευση, μεταφορά, αποθήκευση του πετρελαίου και φυσικού αερίου στην πιο πλούσια χώρα σε υδρογονάνθρακες στη Λατινική Αμερική. Επίσης, θα ασχοληθεί με την επεξεργασία του αργού πετρελαίου, καθώς και με την πώλησή του και των προϊόντων του. Η Ρωσία και η Βενεζουέλα από κοινού θα διερευνήσουν και θα εκμεταλλευτούν κοιτάσματα Carabobo-2 (έκτασης 132 τετραγωνικών χιλιομέτρων) και Carabobo-4 (έκτασης 210 τετραγωνικών χιλιομέτρων) στη λεκάνη του ποταμού Ορινόκο. Αναμένεται πως από το κοίτασμα Carabobo-2 το 2019 θα παράγουν 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ο συνολικός όγκος πετρελαίου στα δύο αυτά κοιτάσματα εκτιμάται σε 40 δισεκατομμύρια βαρέλια. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το μερίδιο της ρωσικής εταιρείας θα φτάσει το 40%. Η κοινή επιχείρηση θα λειτουργήσει 25 χρόνια, με δικαίωμα χρονικής επέκτασης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρεζ, οι επενδύσεις στα πετρελαϊκά σχέδια Ρωσίας - Βενεζουέλας θα υπερβούν τα 5 δισ. δολάρια.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]