Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προετοιμάζουν το χαράτσι σε κάθε σπιθαμή γης

Την επέκταση του «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ) σε κάθε σπιθαμή γης, όπως σε μη ηλεκτροδοτούμενα οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.ά. δρομολογεί για το 2014 η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Η προετοιμασία του νέου μέτρου ήταν στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταγραφούν ηλεκτρονικά από φέτος, με κάθε λεπτομέρεια, όλες οι εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων που κατέχουν οι φορολογούμενοι

Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι ο νέος «Ενιαίος Φόρος Ακινήτων» θα επιβληθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα των φυσικών προσώπων, δηλαδή και στις εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων που μέχρι σήμερα απαλλάσσονται από τη φορολογία ακινήτων. Ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί ότι η επιβολή του φόρου θα γίνει σε όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη φορολογική βάση, ώστε να εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα ύψους τουλάχιστον 3,2 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1η Γενάρη 2013 εδαφικές εκτάσεις σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων, (αγροτεμάχια, βοσκοτόπια και άλλες εκτάσεις) θα κληθούν φέτος να εισέλθουν σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ για να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέου τύπου δηλώσεις Ε9.

Πηγή: 902.gr

Διαβάστε επίσης:
Φόρο με το στρέμμα σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα αγροτεμάχια - Έρχεται νέο Ε9 τον Ιούνιο στο οποίο θα δηλωθούν αναλυτικά όλα τα ακίνητα (κτίσματα, αγροτεμάχια, οικόπεδα βοσκότοποι) 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]