Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρίτη «σύμπτωση» στα μέσα Μαΐου φέρνει εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο;

Το αντιτορπιλλικό «Admiral Ρanteleyev», μέλος της ρωσικής ναυτικής μοίρας της Μεσογείου

Πρόλογος ιστολογίου:


Η ρωσική ναυτική «ομάδα κρούσης» της Μεσογείου διέσχισε την Παρασκευή την θάλασσα της Νότιας Κίνας, μπήκε χθες, Σάββατο, στον Ινδικό ωκεανό και αναμένεται να διασχίσει τη διώρυγα του Σουέζ στα μέσα Μαΐου.

Δεδομένου ότι η Τουρκία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αρχίσει έρευνες στην Κύπρο την ίδια εκείνη περίοδο, και δεδομένου επίσης ότι έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου μια συνάντηση Ερντογάν-Ομπάμα, μήπως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην περιοχή;

Πρακτορείο RIA Novosti  
7 Απριλίου 2013 
Aπόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η ρωσική ναυτική μοίρα της Μεσογείου πέρασε τον Ινδικό και κατευθύνεται προς το Σουέζ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού, χθες, Σάββατο, η ρωσική ναυτική «ομάδα κρούσης» με προορισμό τη Μεσόγειο πέρασε τα στενά της Malacca στην Ινδονησία και μπήκε στον Ινδικό ωκεανό

Η ναυτική αυτή μοίρα περιλαμβάνει έξι πολεμικά πλοία, ανάμεσα στα οποία ένα αεροπλανοφόρο το οποίο μεταφέρει αρκετά ελικόπτερα, τρία αμφίβια αποβατικά πλοία που μεταφέρουν χιλιάδες πεζοναύτες, ένα τάνκερ και ένα ρυμουλκό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι τα πολεμικά και οι πεζοναύτες μετέχουν καθημερινά σε ασκήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται γυμνάσια του πυροβολικού και ασκήσεις αναζητήσεων εχθρικών υποβρυχίων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, είχε δηλώσει νωρίτερα:


«Ο ειδική ναυτική μοίρα της Μεσογείου αναμένεται να φτάσει στην Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ στα μέσα Μαΐου και θα αναλάβει μόνιμες υπηρεσίες εκεί προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή». 


Από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν υπήρξε καμιά διευκρίνιση ως προς τους συγκεκριμένους προορισμούς του ρωσικού στόλου της Μεσογείου. Ωστόσο, είναι γνωστό πως η Ρωσία διατηρεί ναυτική βάση υλικοτεχνικού ανεφοδιασμού στην Ταρτούς της Συρίας και έχει αποστείλει εκεί πολεμικά πλοία αρκετές φορές από την έναρξη της εσωτερικής σύρραξης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, αν και ποτέ δεν επενέβη ενεργά.

Κάποια ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας θέλουν τον υπό πολιορκία Σύριο πρόεδρο και σύμμαχο της Μόσχας, Bashar al-Assad, να έχει μετακομίσει σε ένα από τα ρωσικά πολεμικά στην βάση της Ταρτούς για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, ο ίδιος έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, τον οποίο αμφισβητούν σοβαρά οι περισσότεροι ειδικοί και πολιτικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού, την Παρασκευή, η ρωσική ναυτική μοίρα της Μεσογείου είχε διασχίσει την θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου συναντήθηκε με άλλη μια μοίρα του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού, η οποία επέστρεφε στην βάση της μετά από μια αντιπειρατική επιχείρηση στις ακτές της Ανατολικής Αφρικής.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αποκ. 6,17 "ὅτι ἦλθεν ἡ ἡμέρα ἡ μεγάλη τῆς ὀργῆς αὐτοῦ, καὶ τίς δύναται σταθῆναι;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]