Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τετ-α-τετ Βαρθολομαίου με Αμερικανό ΥΠΕΞ


Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζών Κέρι, που επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το Φανάρι.

Συζήτησαν το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία.


ους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια, έχουμε θετική πρόοδο στην συμπεριφορά της Κυβερνήσεώς μας έναντι του Πατριαρχείου μας και γενικότερα έναντι των μειονοτήτων και περιμένουμε ασφαλώς την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων μας, όπως είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης , η οποία αποτελεί μεγάλη ανάγκη για το Πατριαρχείο μας, για το παρόν και το μέλλον του. Δεν διαθέτουμε τη δυνατότητα να έχουμε καλά εκπαιδευμένους νέους και δεν έχουμε άλλα μέσα εκτός από αυτή την Σχολή, η οποία ιδρύθηκε το 1844 και δυστυχώς έκλεισε το 1971 και παρά τις προσπάθειες μας,η Κυβέρνησή δεν την άνοιξε ξανά μέχρι σήμερα. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του Πρωθυπουργού Ερντογάν", σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
ια μένα είναι ένα μεγάλο προνόμιο η συνάντησή μου με αυτόν τον προστάτη των δικαιωμάτων των ανθρώπων να ασκούν ελεύθερα την θρησκεία τους και να προωθεί την διαθρησκειακή κατανόηση. Είναι γνωστός περιβαλλοντολόγος και έχει τιμηθεί από πολλά πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων και το δικό μας Πανεπιστήμιο Ταφτς της Μασαχουσέτης", τόνισε με τη σειρά του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. 

Στην συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που διήρκησε περίπου σαρανταπέντε λεπτά, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νέας Υερσέης, Ευάγγελος, ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, ο διάκονος Νήφων Τσιμαλής, ο 'Αρχων Χαρτοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου Παντελεήμων Βίγκας, εκλεγμένος εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στο Δ.Σ. της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων , ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην 'Αγκυρα κ.Ριτσιαρντόνε, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη καθώς και συνεργάτες του κ.Κέρι.

Πηγή: Banking News

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]