Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωπαϊκό «αλληλέγγυο χαστούκι» εναντίον Ελλάδας και υπέρ Σκοπίων



Ψηφίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2012 του εισηγητού κ. Richard Howitt, μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Δυστυχώς, η έκθεση περιλαμβάνει, εν τέλει το επιτακτικό αίτημα προς το Συμβούλιο για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, επιρρίπτοντας έμμεσα το βάρος της ευθύνης για τις εξελίξεις στην ελληνική πλευρά. Επιπλέον, η προσπάθεια να αφαιρεθούν οι όροι «Μακεδονία» και «μακεδονικός» που αναφέρονταν τόσο στο αρχικό κείμενο, όσο και σε πολλές τροπολογίες, κατέληξε στη σολομώντεια λύση να αφαιρεθεί ο όρος «Μακεδονία» αλλά να παραμείνει ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονικός» σε ένα σημείο της έκθεσης.

Για τους λόγους αυτούς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που συμμετείχαν στη ψηφοφορία καταψήφισαν το τελικό κείμενο της έκθεσης, το οποίο εγκρίθηκε τελικά με 38 ψήφους υπέρ και 13 κατά. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και τακτικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δήλωσε τα εξής:


«Για πολλοστή φορά και παρά τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι συσχετισμοί στο ΕΚ δεν επιτρέπουν μια καθαρή υπέρ της Ελλάδος θέση. Βεβαίως, η τάση αυτή ακολουθεί τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τα τελευταία χρόνια ζητάει έναρξη διαπραγματεύσεων, θεωρώντας ότι αυτό θα βοηθήσει και στις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το θέμα του ονόματος. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εκεί η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας erga omnes και μόνο τότε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος χώρας. Είναι προφανές, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στηρίζουν απαρέγκλιτα την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».


Πηγή: Αυτόνομη 

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι προφανές πως οι "εταίροι" μάλλον δεν μας αντιμετωπίζουν ως φίλους και επίσης είναι προφανές πως ένα τέτοιο κατάπτυστο ευρωπαϊκό ψήφισμα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως χώρα της Ευρώπης. Μήπως υπάρχει ανάγκη και για περαιτέρω αποδείξεις πέρα από αυτές που μπορούμε να δούμε ολόγυρά μας; Φυσικά, η κυβέρνηση του Σαμαρά θα διαμαρτυρηθεί μετά το ψήφισμα (για τα μάτια του κόσμ0υ) και φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει η παραίτηση κανενός "υπευθύνου" (πρώτου και καλύτερου του υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλου)...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]