Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση να μας εξηγήσει που βαδίζουμε


Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει αν τα μηνύματα που λαμβάνει συμπίπτουν με τις διάχυτες ανησυχίες στην Ευρώπη για οικονομίες δύο ταχυτήτων, Βορρά και Νότου. Και γιατί όσα συμβαίνουν στην γειτονιά μας, όπως στην Κύπρο, χτυπώντας μας την πόρτα, δεν πρέπει να προκαλούν πανικό επειδή… το «μήκος κύματος» είναι διαφορετικό.
Οι απλές και χωρίς βάθος ερμηνείες για την διαφορετικότητα της κρίσης Κύπρου και Ελλάδος ή ακόμη και Ισπανίας και Ελλάδος, δεν απαντούν σε αυτά που συμβαίνουν από το Μάρτιο μέχρι σήμερα.

Συνεπώς το θετικό κλίμα που με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία επιδιώκουν να δημιουργήσουν υπουργοί της κυβέρνησης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί της συγκυβέρνησης ούτε «τρώγεται» ούτε καταπίνεται... ούτε φθάνει για να καλύψει τις ανησυχίες των πολιτών.

Οι «θεαματικές» ανακοινώσεις για λειτουργία του κράτους, των θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών, με τις παρεμβάσεις του ΣΔΟΕ και τον εντοπισμό υπόκοσμου και μαφίας, δεν αρκεί επίσης για να καθησυχάσουμε όταν όλα πάνε καλά και είναι θέμα χρόνου για να δούμε άσπρες ημέρες...
Γιατί οι ανησυχίες που προκύπτουν από τις εξελίξεις μέσα στην Ευρώπη, όταν ο πρόεδρος ενός Οργάνου αναστατώνει το σύμπαν, δυναμιτίζει τα χρηματιστήρια, κατακεραυνώνει τράπεζες και προγράμματα διάσωσης οικονομιών, δείχνει ότι και στην Ευρώπη χρειάζονται «μετάφραση» οι κινήσεις και οι σκοπιμότητες των ηγετών.

Εάν πράγματι, λοιπόν, υπάρχουν συγκεκριμένες, όχι άτυπες, αλλά προχωρημένες διεργασίες στην Ευρώπη με στόχο τον διαχωρισμό της σε Βορρά και Νότο, και αν όντως εκδηλώνεται ένα σχέδιο ολοκληρωτικής εξουσίας των Γερμανών λόγω αδύναμων άλλων ηγετών και της πιθανής χαλαρότητας του Νότου, το έχει πάρει χαμπέρι η κυβέρνηση;
Και εάν όντως σχηματοποιείται ήδη η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, πού νομίζει η σημερινή κυβέρνηση ότι πρέπει να τοποθετηθεί η Ελλάδα;

Είναι, νομίζω, αδύνατον για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην έχει λάβει υπόψη της τις αμέτρητες σελίδες αναλύσεων, σε όλα τα μέσα στην Ελλάδα, καθώς και τις αμέτρητες ώρες συζητήσεων με ερμηνείες για τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, για την προοπτική της πρακτικής των Γερμανών και των δορυφόρων τους κρατών-μελών προς τις χώρες του Νότου.
Χθες, ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος, αμφισβήτησε ότι τα χειρότερα πέρασαν και τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ της άποψης ότι περιμένουμε χειρότερα για την οικονομία και επιβάλλεται να δούμε από τώρα το σχέδιο αντιμετώπισης.

Είναι όλα αυτά εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν απολύτως καμιά βάση;

Οι εξαγγελίες για το ΕΣΠΑ και τα προγραμματάκια για δουλειές του ποδαριού… στην αγορά σε συνδυασμό με τα στοιχεία του πίνακα... του ΙΟΒΕ ότι το κλίμα γίνεται θετικό και η αγορά παίρνει τα πάνω της... είναι κρύα ανέκδοτα... που δεν κάνουν κανένα ούτε να χαμογελάσει για το μέλλον.

Χρέος ακόμη της κυβέρνησης είναι να μας πείσει αν κάτι αλλάζει στο δικό της τουλάχιστον πολιτικό προφίλ, ώστε να προβληματιστούμε για το αύριο αν πράγματι αυτό το αύριο φέρνει τα χειρότερα για την οικονομία. Αν αυτό το αύριο φέρνει όντως τον βορρά της Ευρώπης στο σβέρκο του Νότου…
Ο πιθανός αντίλογος, ότι δεν μπορούμε με σενάρια μελλοντολογίας και συνωμοσιολογίας να στηρίζουμε αναλύσεις και να συνθέτουμε την δική μας πολιτική αμύνης, είναι εντελώς αδύναμος.
Γιατί τα σενάρια αυτά υπάρχουν και επηρεάζουν τη σκέψη και τη συμπεριφορά ακόμη και του πολίτη που ζει με το απλό του μεροκάματο. Επηρεάζουν το κουράγιο του, το σθένος του να δεχθεί τα όσα συμβαίνουν, την ανασφάλεια του για την υγεία του, τη διαβίωσή του και το μέλλον των παιδιών.
Ο πολίτης αυτός έχει δικαίωμα να ακούσει υπεύθυνες απαντήσεις από τους κυβερνήτες του.
Διαφορετικά, ό,τι ακούει από την αντιπολίτευση είναι ορθό και έχει σχέση με την επόμενη ημέρα του;

Χρέος της κυβέρνησης είναι ακόμη να ανακόψει όλες αυτές τις γελοιότητες που προκύπτουν από τις πολιτικάντικες επιλογές στην εφαρμογή του μνημονίου, είτε τα εν λόγω κωμικά σενάρια αφορούν απολύσεις είτε χαράτσια, είτε φορολογικές και δανειακές ρυθμίσεις.
Να σταματήσει να σερβίρει προς κάθε παραλήπτη τη μιζέρια και την αδυναμία της να βρει ριζικές λύσεις και σοβαρές αντιπροτάσεις προς την Τρόικα και να δώσει χώρο στην προβολή θεμάτων που απαντούν σε όλα αυτά που πράγματι μας απασχολούν.
Και αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από τη θέση που θα μας παραχωρηθεί, τελικά, εντός της ευρωπαϊκής ένωσης.

Εάν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αναλύσει τις ευρωπαϊκές διεργασίες γιατί δεν έχει μηνύματα που να τις επιτρέπουν να βλέπει το μέλλον της χώρας, τότε ας μας πει ότι γίναμε ήδη μια ασήμαντη νομαρχία της Βαλκανικής ευρωπαϊκής ένωσης, για να ξέρουμε πού βαδίζουμε από εδώ και στο εξής.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]