Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στάινμπρουκ: Η λιτότητα παγιδεύει χώρες όπως η Ελλάδα


  • «Χωρίς ανάπτυξη, οι χώρες αυτές δεν μπορούν να γλιτώσουν από τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους», τόνισε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

Την εκτίμησή του ότι η λιτότητα παγιδεύει χώρες όπως την Ελλάδα σε έναν φαύλο κύκλο εξέφρασε ο υποψήφιος των αντιπολιτευόμενων Γερμανών σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Χωρίς ανάπτυξη, οι χώρες αυτές δεν μπορούν να γλιτώσουν από τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους», τόνισε ο κ. Στάινμπρουκ.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, η «αλλαγή του ανέμου» στη συζήτηση για τη λιτότητα φαίνεται ότι έχει ενθαρρύνει το SPD να επικρίνει την εμμονή της Γερμανίδας καγκελαρίου στα φιλόδοξα προγράμματα λιτότητας, παρά τη βαθιά ύφεση σε μεγάλο μέρος της Νότιας Ευρώπης.

«Όταν ο Γκέρχαρντ Σρέντερ (ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας) προωθούσε το 2003 και το 2004 τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, δεν μείωνε ταυτόχρονα το έλλειμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPD για την οικονομία Ουμπέρτους Χάιλ.

Παράλληλα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η Ευρώπη χρειάζονται περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, μαζί με μία αύξηση της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία μέσα από την αύξηση των μισθών, υπογράμμισε ο κ. Χάιλ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]