Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοπρίζοντας στην ελληνική Θράκη…


  • Πώς ήλθε, είδε, απήλθε και (προτού απέλθει) αφόδευσε ανενόχλητος μες στα μούτρα μας ο… συντοπίτης μας Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μουεζίνογλου!
Δεν σας γράψαμε στο «Προξενείο-Στοπ» κάτι ιδιαίτερο για την προ ημερών επίσκεψη στα μέρη μας του «συντοπίτη» μας Υπουργού Μεχμέτ Μουεζίνογλου, καθώς τόσο πολλά γράφθηκαν στον ημερήσιο τύπο (και στο διαδίκτυο), που θεωρήσαμε περιττό να αναφερθούμε και εμείς.

    Άλλωστε δεν επρόκειτο για κάτι περισσότερο από άλλο ένα κρίκο στη γνωστή αλυσίδα των διαφόρων Τούρκων επισήμων που ανά τρίμηνο (περίπου) περιοδεύουν τη Θράκη, για να μην ξεχνάει κανείς εδώ πέρα (είτε χριστιανός, είτε μουσουλμάνος) ποιος είναι το…αφεντικό. Τώρα όμως που η επίσκεψη τελείωσε και έχουμε μία εντελώς ολοκληρωμένη εικόνα όσων συνέβησαν, ας κάνουμε εν τάχει ένα μικρό…ταμείο!

    Ήρθε λοιπόν και ο – εκ Ροδόπης ορμώμενος – Τουρκο-υπουργός, είδε κατ’ αρχάς στην Αθήνα τον ιθαγενή ομόλογό του Λυκουρέντζο (συνεργάστηκαν – λέει - για διμερή θέματα υγείας, τουτέστιν πάρε τ’ αυγό και κούρευτο), ώστε να έχει και πρόφαση για να επισκεφθεί επίσημα τη Θράκη (που ήταν βεβαίως και ο πραγματικός στόχος του), για να ακολουθήσει η…περιοδεία. Αλεξανδρούπολη, Αρριανά Ροδόπης (το χωριό όπου γεννήθηκε) με τον συνοδό πρόξενο Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ (2η φωτογραφία) να βγάζει και λόγο (συγχαίροντας τους χωρικούς για το ότι – γουάου – «έδωσαν τέτοιον γόνο στην Τουρκική Δημοκρατία») και τον υψηλό μουσαφίρη να ανταπαντά  με πρωτοφανές παραλήρημα («καταρχάς ευχαριστώ τον Δημιουργό που μου έδωσε ένα τέτοιο συναίσθημα, αλλά επιθυμώ να εκφράσω την μεγαλύτερη μου ευχαριστία προς τον μεγάλο ηγέτη και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ»!!!).

    Ακολούθησε η Κομοτηνή, όπου συνάντησε δημαρχαίους και αντιπεριφερειαρχαίους, και αφού τέλειωσαν κι αυτές οι βαρετές τυπικούρες, άρχισε το…πάρτυ της δυσωδίας και της παρανομίας! Δώστε βάση: και προσκύνημα στον τάφο του φασιστοπράκτορα Αχμέτ Σαδήκ και συνάντηση στο Προξενείο με τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης (Αχμέτ Μέτε) και Κομοτηνής (Ιμπράμ Σερήφ) και υποδοχή πάλι μέσα στο Προξενείο  (3η φωτογραφία) στους μειονοτικούς (νυν και πρώην) βουλευτές και δημάρχους (σ.σ. της…Ελλάδας, ε;) και στη συνέχεια βέβαια γυροβολιές στα γνωστά παράνομα στέκια των χαφιέδων, τύπου «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» (4η φωτογραφία). Πώς είπατε; Ναι, ακριβώς! Άλλη μια φορά δηλαδή που η επίσημη Τουρκία γράφει εκεί που δεν πιάνει…μελάνη – και μάλιστα μέσα στην Ελλάδα – την έννομη ελληνική τάξη, όπως και τους νόμιμους μουφτήδες της Θράκης!

    Και ήρθε βέβαια στη συνέχεια και ο ιδανικός επίλογος, με περιοδεία στα χωριά της Ξάνθης (υπό τους ήχους μέχρι και…πολεμικών οθωμανικών εμβατηρίων!), όπου τον συνόδευαν γνωστά γιουσουφάκια της αλλοδαπής (Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, πρόεδρος του αλυτρωτικού BTTDD) αλλά και της ημεδαπής (δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου).

    Στην Ξάνθη μάλιστα έβγαλε και…πολύκροτο λόγο, περνώντας και μηνύματα ισχύος προς τους ελληνέζους («αφού ο πρωθυπουργός Ερντογάν κάνει υπουργό ένα άτομο από τα απέναντι εδάφη, αυτό είναι κάτι που φυσικά και αποτελεί μήνυμα προς εκείνα τα εδάφη»), αλλά και εκτοξεύοντας πάλι ανενόχλητος μες στα μούτρα μας τις αλυτρωτικές κλανιές του («δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη η καταπίεση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης…το μέλλον μας εδώ περνά από την στήριξη της συνείδησης που έχουμε ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης… για όσο η Μητέρα Πατρίδα και εσείς διαφυλάττετε την ενότητα σας, τα προβλήματα θα εξαφανίζονται» κλπ)…

    Και αφού τελικά ο αρχικοπρίτης ξεκουμπίστηκε για την…πατρίδα του, έκανε κι εκεί δηλώσεις (30/3/2013, πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν), όπου αφού μας είπε για την υπερηφάνεια που αισθάνθηκε, όταν ο κατοχικός υπουργίσκος Λυκουρέντζος τού εξέφρασε τη ζήλεια του για την Τουρκία και τον μεγάλο ηγέτη της Ερντογάν, συνέχισε τις γνωστές μπούρδες περί τουρκικού…μεγαλείου («είμαστε μέλη ενός πολιτισμού που χαίρεται αντί κακού να κάνει καλό ακόμη και στον εχθρό…για αυτό το λόγο λοιπόν η καλοσύνη και στην Ελλάδα θα έρθει από εμάς…μακάρι να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην επίλυση των θεμάτων υγείας που έχουν») και κατέληξε στο εξής αμίμητο: «Μας επισκέφτηκε στο προξενείο μας ο Γ.Γ του μικρού κόμματος που είναι εταίρος της κυβέρνησης. Σκέφτηκα το εξής: πάει άραγε οποιοσδήποτε κομματικός-μέλος κόμματος μας στο ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης για να συζητήσει τα θέματα της κυβέρνησης; Αυτό καταδεικνύει την ισχυρή θέση στην οποία έφτασε η Τουρκία»!
    Εδώ πάντως – για να κλείσουμε – μάς γεννιούνται δύο μικρά ερωτήματα: γιατί ο Μουεζίνογλου ανέφερε το μικρό «κυβερνητικό» κόμμα (σ.σ. ΔΗΜΑΡ) που τον επισκέφτηκε στο Προξενείο και όχι το…μεγάλο (ΝΔ), μια και στον ίδιο ακριβώς χώρο του έκανε επίσκεψη και ο δικός του εκπρόσωπος (Κώστας Ναλμπάντης); Και δεύτερον, το ότι έχει ισχυρή θέση η Τουρκία είναι γνωστό, αλλά για διαφορετικούς λόγους! Από πού το κατάλαβε δηλαδή ο κυρ-υπουργός; Επειδή πήγαν να του κάνουν βίζιτα στο Προξενείο οι συνήθεις…ΔΗΜΑΡατοι Δάμων Δαμιανός και Συμεών Σολταρίδης; Μα αυτοί και στα γόνατα να τους έλεγε να πάνε…

   ΑΛΛΕΣ (ΠΟΛΥ ΕΥΓΛΩΤΤΕΣ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
   1. Ξεκινάμε από το…τέλος του δημοσιεύματος! Δαμιανός και Σολταρίδης της τοπικής ΔΗΜΑΡ με τον Μουεζίνογλου μέσα στο Προξενείο!
   2. Εδώ ο Ναλμπάντης της ΝΔ.
   3. Ο Τούρκος υπουργός με τα στελέχη του κόμματος των τουρκοφρόνων DEB.
   4. Εδώ παρέα με Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Τζεμίλ Καμπζά, Περβίν Χαϊρουλλάχ, Κοράι Χασάν, Σαμή Τοραμάν, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τους μειονοτικούς δημάρχους Σερήφ, Καντή και Τσουκάλ κλπ. Με άλλα λόγια, τέτοιο χαφιεδολόι μαζεμένο ΔΕΝ ξαναείδαμε!
   5. Μαζί με τον δήμαρχο Τοπείρου Χατζηευαγγέλου και τον πρόξενο Σενέρ, ενώ σε δεύτερο πλάνο ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε και ο πρώην βουλευτής Φαΐκογλου.
   6. Στην (παράνομη) “Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής”.
   7. Και προσκύνημα στον τάφο του κοπρίτη αρχιφασίστα Αχμέτ Σαδήκ.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]