Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Τι απαντά ο Σαμαράς σε έναν παρα-ολυμπιονίκη στην πρόταση για το όνομα των Σκοπίων;

Τη δραματική επιστολή του Έλληνα Μακεδόνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, που κάνοντας το χρέος του προς την πατρίδα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας σύνθετης ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό τον όρο «Μακεδονία», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό της τρικομματικής συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Μετά από 45 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας, συστρατευόμενος πλέον στο πλευρό του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, (ο οποίος μήνες τώρα αναμένει απάντηση Σαμαρά στην Επίκαιρη Ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων), ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει στο σημερινό Πρωθυπουργό, ότι τον στήριξε πλήρως και ως δημοσιογράφος και ως ενεργός πολίτης την περίοδο που διατελούσε Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και είχε συμπληρώσει πάνω από 800 πτητικές ώρες σε όλο τον πλανήτη, για να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Μακεδονίας.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει από πλευράς Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί άλλη πολιτική για την ονομασία των Σκοπίων. Και ο Τέρενς Κουίκ όπως και ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, ανησυχούν όχι μόνο για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα αλλά και για την ουσιαστική στήριξη από τους «συμμάχους» της Ελλάδας των ανυπόστατων διεκδικήσεων ενός μη ελληνικού πληθυσμού, που στοχεύει στην κλοπή της εθνικής μας ταυτότητας.

«Για τους Έλληνες, όπως και για τους ιστορικούς, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, περιφέρεια της ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια», υπογραμμίζει ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην επιστολή του και τονίζει πώς «ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική».

«Τι απαντάτε στην επιστολή που σας κοινοποιώ;» ερωτά τον Αντώνη Σαμαρά ο Τέρενς Κουίκ και του υπενθυμίζει πως για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΘΕΤΟ».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Θέμα: Το όνομα των Σκοπίων και η δραματική επιστολή παραολυμπιονίκη που χρήζει απάντησης κυρίως από τον πρωθυπουργό

Κύριε πρωθυπουργέ,

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβα την επιστολή που σας παραθέτω και η οποία προφανέστατα μου εστάλη και με τη θεσμική μου ιδιότητα του Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αποστολέας ένας Έλληνας Μακεδόνας Παραολυμπιονίκης, με 10 Ολυμπιακά μετάλλια, 8 Παγκόσμιους Τίτλους και 18 Παγκόσμια ρεκόρ.

Η επιστολή αφορά στο όνομα των Σκοπίων, θέμα για το ο οποίο μήνες τώρα σας έχει επανειλημμένα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κινήματός μας Πάνος Καμμένος, αλλά εσείς με τελείως αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, δεν έρχεστε στη Βουλή να απαντήσετε.

Περιττό, επίσης, να σας υπενθυμίσω τη πλήρη συμπαράσταση και συστράτευσή μου, τόσο δημοσιογραφικά, όσο και ως ενεργός πολίτης, σε όλη την περίοδο που ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών στη Κυβέρνηση και είχατε κάνει πάνω από 800 πτητικές ώρες σε όλο τον πλανήτη, για να υπερασπιστείτε την ελληνικότητα της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, μέχρι που σας απομάκρυναν από τη κυβέρνηση του Πρωθυπουργού που έλεγε ότι «σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το θέμα της ονομασίας»!

Ήταν οι μέρες εκείνες του '93 που επιλέξατε να αποδεχθείτε να μου δώσετε μία σημαδιακή 40λεπτη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή μου «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ» και στην οποία, επί της ουσίας, πήρατε επάνω σας την υπόθεση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διαφοροποιούμενος από τις επιλογές Μητσοτάκη, τον οποίο και τελικά γκρεμίσατε από τη πρωθυπουργία λόγω αυτών των επιλογών του, αν δεχθώ τοις μετρητοίς τα όσα δηλώνατε τότε ως υπέρμαχος υπερασπιστής του αδιαπραγμάτευτου ονόματος και που ήταν και η σημαία σας ως αρχηγού της ΠΟΛΑΝ.

Και τώρα, παρακαλώ διαβάστε την κάτωθι επιστολή:
«Ονομάζομαι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (παραολυμπιονίκης της κολύμβησης με 10 ολυμπιακά μετάλλια - 8 παγκόσμιους τίτλους και 18 παγκόσμια ρεκόρ στο ενεργητικό μου, βραβευμένος από τους προέδρους Δημοκρατίας κύριο Στεφανόπουλο και κύριο Παπούλια –από την Βουλή των Ελλήνων 3 φορές για την πρόσφορα μου στην χώρα μου - την Ελλάδα μου) και είμαι Έλληνας Μακεδόνας (όπως Έλληνας Ηπειρώτης ήταν ο Πύρρος, Έλληνας Πελοποννήσιος ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.).
Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του ονόματος ανησυχώ, όπως και πάνω από 3.500.000 συμπατριώτες μου, τόσο για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα αυτό, όσο και για το γεγονός ότι υπάρχει ουσιαστική στήριξη από τους «συμμάχους» μας των ανυπόστατων διεκδικήσεων ενός μη – ελληνικού πληθυσμού, που στοχεύει στην κλοπή της εθνικής ταυτότητάς μου.
Προφανώς, όμως, και για πολιτικούς λόγους κάποιοι κύκλοι εκτός Ελλάδος, με την βοήθεια των ντόπιων υπαλλήλων τους, σφετερίζονται τη Μακεδονική ιστορία και πολιτισμό, προωθώντας τα αλυτρωτικά σχέδια του κρατιδίου των Σκοπίων.
Ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως αγαθό, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική. Το όνομα είναι Ελληνικό και όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, «το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Φαίνεται, όμως, πως οι Σλάβοι κάτοικοι του κρατικού αυτού μορφώματος δεν μελετούν πλέον ιστορία.
Η ιστορία, λοιπόν, μας διδάσκει ότι η ευθύνη για την πολιτικά υποκινούμενη δημιουργία του «Μακεδονικού» έθνους, εθνότητας και γλώσσας προωθήθηκε από το Βελιγράδι.
Η δημιουργία αυτής της ψευδοεθνικότητας οφείλεται στον κομμουνιστή ηγέτη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Τίτο ο οποίος είχε βαπτίσει τους Σλάβους του Νότου της Γιουγκοσλαβίας σε «Μακεδόνες» με στόχο εδαφική επέκταση προς το Νότο και την ενσωμάτωση του Μακεδονικού χώρου στη δική του κρατική υπόσταση.
Αυτή η σαφώς επιθετική κίνηση από την πλευρά της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας το 1944 δημιούργησε ενσυνείδητα από το επίσημο Βελιγράδι ένα πρόβλημα στην Ελλάδα για σχεδόν 70 χρόνια, με εξαίρεση λίγων Σέρβων πολιτικών που της συμπαραστάθηκαν.
Επομένως, οι κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν καμιά σχέση με το πολιτιστικό αγαθό να αυτοπροσδιορίζονται «Μακεδόνες». Μπορεί να μην έχουν δική τους Ιστορία, αλλά αυτό δεν τους επιτρέπει να κλέβουν και να οικειοποιούνται την πλούσια Ιστορία των γειτόνων τους.
Ιστορικά και πολιτιστικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήκει μόνο στην Ελλάδα.
Για τους Έλληνες, κ. Τέρενς όπως και για τους ιστορικούς και τους επιστήμονες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, Περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια!
Κλείνοντας, και χωρίς να θέλω να σας κουράσω, σας επισημαίνω την ευαισθησία μου, ως Έλληνας του Πόντου που ζει στην Μακεδονία, στα εθνικά θέματα, που με αγγίζουν προσωπικά.
Ως Πόντιος έμεινα χωρίς πατρίδα και βρήκα μια αγκαλιά στη γη της Ελληνικής Μακεδονίας μας.
Ως πολιτικός εσείς οφείλετε να μη μου στερήσετε την ταυτότητά μου με τυχόν παραλείψεις σας ή λάθος χειρισμούς, διότι θα είσαστε υπόλογος απέναντι στους Έλληνες και την ιστορία αν δεν λάβετε υπόψη τα παρακάτω λόγια: «ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ».
Εγώ το χρέος μου, με την ιδιότητα του Ολυμπιονίκη, το έπραξα για την πατρίδα μου και με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσω να το πράττω.
Σας ζητώ να κάνετε και εσείς το χρέος σας».
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας διαβεβαιώ ότι προσωπικά ξέρω τί πρέπει να απαντήσω στο Μακεδόνα Παραολυμπιονίκη. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΟ ΟΥΤΕ ΣΥΝΘΕΤΟ.

Και ερωτώ, εσάς κ. Πρωθυπουργέ,
Εσείς, σε αυτή την επιστολή που σας κοινοποιώ, τι απαντάτε;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]