Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίση – κενό εξουσίας στην Ιταλία φέρνει η παραίτηση Μπερσάνι


Η αντιπολίτευση από το ίδιο του το κόμμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο ηγέτης της κεντροαριστερής συμμαχίας, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία, αμέσως μετά τη εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στους βουλευτές του συνασπισμού τους είπε κατάμουτρα:

«Ένας στους τέσσερις εδώ μέσα είναι προδότης»…

Στους «αντάρτες» συμπεριλαμβάνεται και ο Ματέο Ρέντζι, δήμαρχος της Φλωρεντίας, αντίπαλός του στις εσωκομματικές εκλογές, ο οποίος μαζί με το 25% των βουλευτών του κόμματος, αρνήθηκε να ψηφίσει την επιλογή Μπερσάνι για την αντικατάσταση του σημερινού προέδρου, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο του οποίου η θητεία εκπνέει στις 15 Μαΐου, τον Φράνκο Μαρίνι, πρώην συνδικαλιστή και στη συνέχεια πρόεδρο της Γερουσίας.

Το όνομα που έχει τεθεί στο τραπέζι πλέον είναι αυτό του πρώην πρωθυπουργού, Ρομάνο Πρόντι. 

Το σημαντικό είναι, όμως, ότι με τον αριστερό συνασπισμό να αποσυντίθεται, ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες αλλαγές στην Ιταλία και ενδεχομένως πέραν της επαναφοράς του κόμματος του Μπερλουσκόνι στην εξουσία, την υπέρμετρη ενίσχυση του Μπέπε Γκρίλο… 

Προφανώς η πολιτική κρίση μπορεί να κλιμακώσει επικίνδυνα την οικονομική κατάσταση.

Πηγή: Defence Point

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Nα σας δανείσουμε τον Παπαδήμο, να μας δανείσετε τον Κόντι; Πάλι χωρίς εκλογές, όλα στη θέση τους μια χαρά, έτσι για να κοιμούνται ήσυχοι και το ΔΝΤ και τα ευρωλαμόγια μέχρι να σκάσει η ωρολογιακή βόμβα που ρύθμισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]