Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρωθυπουργός Σλοβενίας: Δεν είμαστε Κύπρος

Η Σλοβενία είναι ικανή να επιλύσει μόνη της τα οικονομικά της προβλήματα και να μην στραφεί στη λύση του “πακέτου” διάσωσης, επανέλαβε η πρωθυπουργός της βαλκανικής αυτής χώρας Αλένκα Μπράτουσεκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η σλοβενική οικονομία έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, το (δημόσιο) χρέος είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ορισμένες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί από το περασμένο έτος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, υπογράμμισε.

“Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι χρόνος” ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Σλοβενίας και πρόσθεσε ότι “η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος”, καθιστώντας για μια ακόμη φορά σαφές ότι, η χώρα δεν είναι, σε καμία περίπτωση, υποψήφια για τη λήψη διεθνούς οικονομικής βοήθειας.

Η κ. Μπράτουσεκ σημείωσε ότι, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαδικασίες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού των Τραπεζών ή αποκαλούμενη “κακή τράπεζα” που θα αναλάβει τους “τοξικούς” τίτλους των εμπορικών τραπεζών, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σύμφωνα με την ίδια, το πιο σημαντικό θέμα για τη Σλοβενία είναι η επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα.

Αναφερόμενη στην οικονομική ύφεση, η κ. Μπράτουσεκ είπε ότι "η Σλοβενία δεν είναι ένα απομονωμένο νησί στη μέση της Ευρώπης. Το δημόσιο χρέος (της χώρας) είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και το ίδιο ισχύει και για το ποσοστό της ανεργίας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]