Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Στάλινγκραντ της λιτότητας

Σιγά σιγά, η Ιστορία, η οποία πάντοτε έχει τον τελευταίο λόγο στις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές εξελίξεις της ανθρωπότητας, τοποθετεί τα σωστά κομμάτια στο αλλόκοτο παζλ της οικονομικής κρίσης. Το παρανοϊκό σενάριο της λιτότητας πάνω στη λιτότητα και της εξάπλωσης της φτώχειας ως... αντίδοτο στην κρίση έχει αρχίσει να... μπάζει. Τα στεγανά της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης των χωρών του Νότου, που έχουν κατασκευαστεί από τη γερμανική ηγεσία, έχουν υποστεί ρωγμές - ορατές σε όλους.

Το πρώτο σημαντικό πλήγμα στα γερμανικά σχέδια προήλθε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που ανακάλυψε (όψιμα) ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνική ανέχεια. Πιθανότατα, η άποψη του κ. Μπαρόζο να έχει επηρεαστεί αρκετά από τα ανησυχητικά -για όλους όσοι ψωμίζονται από την ευρωγραφειοκρατία- ευρήματα μιας δημοσκόπησης που έγινε στη Βρετανία, στην Ισπανία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και την Ιταλία. Εκεί καταγράφεται μια εντυπωσιακή πτώση στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ε.Ε. Το τευτονικό «φάρμακο» δεν λειτουργεί και μπορεί να οδηγήσει το οικοδόμημα της Ε.Ε. σε έναν επώδυνο θάνατο.

Ο κ. Σόιμπλε δυσφόρησε με τις υποδείξεις Μπαρόζο, αλλά ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας ουδείς παίρνει στα σοβαρά τα λογικοφανή «επιχειρήματα» του κάθε κυρίου Σόιμπλε. Προέχει η επιβίωση!

Επιπλέον, ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ της ευρωπαϊκής αστάθειας έλαβε χώρα στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. Εκεί, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου ζήτησε από τη Γερμανία να «λασκάρει» τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα μείωσης του χρέους.

Ο κ. Σόιμπλε αντέδρασε με εκνευρισμό και σκωπτική διάθεση για την αμερικανική οικονομική συνταγή. Ακολούθως και όλως... τυχαίως, η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, υποβαθμίστηκε στην αξιολόγησή της από τον οίκο Moody's, ο οποίος ψαλίδισε πόντους και από τη γερμανική τράπεζα Hypothekenbank Frankfurt.

Οι Γερμανοί, καθώς φαίνεται, κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να μάθουν ότι υπάρχουν και οικονομικά Στάλινγκραντ...




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]