Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ετοιμάζουν για το Μαυροβούνιο;


Eντελώς ξαφνικά, εκεί που δεν είχε καν ιδέα ο "πολιτισμένος Δυτικός κόσμος" για το πού πέφτει το μικρό Μαυροβούνιο, ένα δημοσίευμα χθεσινό, σε συνδυασμό με ένα βιντεοσκοπημένο ρεπορτάζ από τον Ιούνιο του 2012, έρχεται να μας κινήσει υποψίες ότι κάποιοι ίσως να απεργάζονται σχέδια για το βαλκανικό αυτό κρατίδιο που δεν διαφέρουν πολύ από όσα είδαμε να διαδραματίζονται στην Κύπρο.

Στην περίπτωση της Κύπρου, για εβδομάδες ολόκληρες, κάποια κυκλώματα φρόντισαν ώστε να κατακλυστεί ο διεθνής Τύπος από άρθρα που μιλούσαν για το ρωσικό χρήμα που ξεπλένεται εκεί. Αφού τα μεγέθη παρουσιάστηκαν όπως τους βόλευε, ώστε να κλονιστεί η αξιοπιστία και της Κύπρου αλλά και της Ρωσίας, και ενώ οι γνωστοί «οίκοι αξιολόγησης» υποβάθμιζαν την Κύπρο συνεχώς, ΔΝΤ και ΕΕ χτύπησαν ανελέητα την μικρή κυπριακή οικονομία μέσα από μια σειρά αυθαίρετων και εκβιαστικών κινήσεων, καταστρέφοντάς την ανεπανόρθωτα.

Αν δούμε τώρα τι έχει προκύψει στην περίπτωση του Μαυροβουνίου, θα διαπιστώσουμε ότι οι ομοιότητες με την περίπτωση της Κύπρου είναι οφθαλμοφανείς. 

Ξαφνικά, η αστυνομία της ΕΕ, Europol, (η οποία, σημειωτέον, ποτέ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τις παράνομες δραστηριότητες που αφορούν στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο βρετανικό νησί Isle of Man) ανακάλυψε ότι το Μαυροβούνιο είναι ένα τεράστιο «πλυντήριο» ρώσικου μαύρου χρήματος.

Το γεγονός αυτό, αν συνδυαστεί με τις πληροφορίες που διέρρευσαν τον Ιούνιο του 2012 κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου της Λέσχης Bilderberg, σχετικά με τα σχέδια της διεθνούς ελίτ για το βαλκανικό κρατίδιο, τότε προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εξίσωση. 

Ας δούμε πρώτα το χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με την ξαφνική "ανακάλυψη" της Europol και αμέσως μετά, ας θυμηθούμε την ανταπόκριση του Ισπανού δημοσιογράφου Daniel Estulin από την περσινή σύνοδο των ισχυρών της Bilderberg.


"Πλυντήριο μαύρου χρήματος το Μαυροβούνιο", λέει η EUROPOL

Τι δείχνει η έκθεση της EUROPOL για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κυρίως από τη Ρωσία, στη χώρα του Μαυροβουνίου

Το Μαυροβούνιο είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πλυντηρίων μαύρου χρήματος, καθώς εκατομμύρια που έχουν αποκτηθεί παράνομα εισρέουν στην οικονομία της χώρας, αναφέρει έκθεση της EUROPOL.

Η έκθεση κάνει λόγο για σχέσεις της ηγεσίας της χώρας τα τελευταία χρόνια κυρίως με Ρώσους μεγιστάνες, οι επιχειρήσεις των οποίων κινούνται ύποπτα. Πολλά εκατομμύρια που έχουν αποκτηθεί παράνομα στη Ρωσία καταλήγουν ως επενδύσεις, κυρίως στα ακίνητα, στο Μαυροβούνιο, σημειώνει η EUROPOL.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ακόμη ότι το Μαυροβούνιο αποτελεί σταυροδρόμι στις μπίζνες του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αποτελώντας μια διαδρομή προς τα Βαλκάνια. 

«Η χώρα είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός για τους λαθρεμπόρους, κυρίως λόγω της κακής εποπτείας που υπάρχει, αλλά και λόγω της ευκολίας στη δωροδοκία τελωνείων και αστυνομίας», επισημαίνει η EUROPOL, συμπληρώνοντας πως πολλοί εγκληματίες χρησιμοποιούν τα λιμάνια στις ακτές της Αδριατικής για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αρχής για την Πρόληψη Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος της χώρας, η οποία, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η παραπάνω έκθεση της EUROPOL, που διέρρευσε σε ΜΜΕ, δεν ήταν επίσημη και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση στο Μαυροβούνιο.


Πηγή: b92.net      Αναδημοσίευση: Βόρεια

Ας συνδυάσουμε τώρα το παραπάνω δημοσίευμα με το ρεπορτάζ του Daniel Estulin απο την σύνοδο της Bilderberg στο Chantilly της Virginia τον Ιούνιο του 2012, όπως το είχε αναρτήσει το Ας Μιλήσουμε Επιτέλους.

Στο 2’40’’, ο Estulin αποκαλύπτει στον Alex Jones ότι:

«Ήδη από την πρώτη ημέρα της συνόδου, οι σύνεδροι συζήτησαν το ενδεχόμενο να πυροδοτηθεί ένα γεγονός τύπου “Lehman Brothers”, που θα προκαλέσει “bank runs” (μαζικές αναλήψεις από τράπεζες), καρφώνοντας έτσι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των πιο ανίσχυρων οικονομιών της Ευρώπης». 

Ο Εstulin αναφέρει ότι «δύο χρόνια νωρίτερα, στην σύνοδο του 2010, είχε προδιαγραφεί το χτύπημα εναντίον της Ελλάδας».

Λίγο μετά το 6ο λεπτό, ο Estulin υπενθυμίζει ότι «απώτατος σκοπός της μαζικής εξαγοράς χρέους είναι η πτώχευση των κρατών μέσω της κατάρρευσης των τραπεζών τους, η εξασθένιση των εθνών-κρατών και η δημιουργία ενός παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος».

Και προς το τέλος της συνέντευξής του, απαντώντας σε ερώτηση του συνεργάτη του Alex Jones, Paul Watson, o Estulin αναφέρει ότι στην σύνοδο, στα πλαίσια των επόμενων προβληματικών χωρών –στόχων, έγινε αναφορά και στο Μαυροβούνιο. 

Απλή σύμπτωση; 

Ο χρόνος θα δείξει.


Κωνσταντίνος





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Το Μοντενέγκρο ήταν πάντα αγαπημένος προορισμός διακοπών της ευρωπαϊκής ελίτ και των γαλαζοαίματων. Θεωρούν ότι τους ανήκει κι αυτό και οι κολλήγοι του, τώρα που αναβιώνει η φεουδαρχία. Ακριβώς όπως και η Ελλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλος ένας ουδέτερος αδύναμος κρίκος θα θυσιαστεί για παραδειγματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποψήφιο για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αν μας λέει κάτι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε η Ισπανία ούτε η Ιταλία υπέγραψαν μνημόνια. Αυτό να μην το ξεχνάμε κάθε φορά που μας λένε ότι και οι μεγάλοι θα υπογράψουν μνημόνια. Ίσως να έπονται μικρότερες χώρες όπως Κύπρος και Μαυροβούνιο, αλλά μεγαλύτερες προς το παρόν όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολόιδια η κίνηση με της Κύπρου με κοινό παρονομαστή και στόχο την Ρωσία! Πετάνε εκτός σκακιέρας ένα ένα τα "κομμάτια" της Ρωσίας την ίδια ώρα που σπρώχνουν τα Σκόπια προς το μέρος τους. Έρχεται καταιγίδα στα Βαλκάνια και να το θυμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χρειαζονται συνδυασμοι Estulin κλπ ,οταν ειχαμε ξεκαθαρες δηλωσεις GAP απο διεθνη βηματα : " we need a global goverment , a global financial goverment , and we need it f a s t "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]