Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προορατικές ανησυχίες


Οι Άγιοι Πατέρες στις μονές και τις σκήτες είναι ανάστατοι. Προορούν γεγονότα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και όχι μόνο…

Ανάστατοι είναι οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, όπου προβάλλουν τις προορατικές τους ανησυχίες για τα αναμενόμενα γεγονότα την Μεγάλη Εβδομάδα.

Θεωρούν προκατασκευασμένο το επεισόδιο στην Ηλεία και περιμένουν αντίποινα από τους λαθρομετανάστες. Φοβούνται ότι το γεγονός θα γίνει αιτία να προβούν κάποιοι σε τρομοκρατικές πράξεις βίας εναντίον αθώων πολιτών.

Τις ανησυχίες τους δεν συμμερίζονται απλά οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά τις επιβεβαιώνουν σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουν.

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα κυλίσει με επεισόδια από τους εντεταλμένους ξένους πράκτορες, που θα εκμεταλλευθούν την κοσμοσυρροή στις εκκλησίες, αλλά κυρίως τον θόρυβο από τα βαρελότα τη στιγμή της Ανάστασης.

Δεν θέλω να περιγράψω το αποτέλεσμα, ούτε να προδικάσω το κακό που θα συμβεί. Η Παναγία να βάλει το χέρι Της και γι’ αυτό χρειάζεται πολλή προσευχή.

Τα αναμενόμενα γεγονότα είχαν ανησυχήσει τους προορατικούς Γέροντες Παΐσιο, Πορφύριο και Πατροκοσμά, με τον τελευταίο να επισημαίνει τον φόβο από το «ρέμπελο» (λαθρομετανάστες;) αλλά και τον Πορφύριο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να στείλει αγγελιοφόρο στον Γέροντα Παΐσιο, μεταφέροντάς του το μήνυμα να μη χαϊδεύει τα αυτιά, γιατί η αναμενόμενη κατάσταση δεν καταλήγει αναίμακτα στην αναλαμπή της Ορθοδοξίας. Του ζήτησε να μην είναι τόσο αποκαλυπτικός στα πνευματικοπαίδια του, θυμίζοντάς του το κρίσιμο μεσοδιάστημα του Πολέμου, μετά τον οποίο θα φτάσουμε στο Ποθούμενο.

Ποιες, όμως, ήταν οι προφητείες του λίγο πριν πεθάνει;

Γιατί είναι γνωστές μόνο από τους έξι παρευρισκόμενους και γιατί μέχρι τώρα δεν αποκαλύπτονται;

Τι φοβούνται και τι περιμένουν για να μιλήσουν;

Γιατί κάποιοι από αυτούς χλωμιάζουν στην ιδέα της εξάπλωσης των γεγονότων από τους ξένους ισλαμιστές πράκτορες που έδωσαν στους δουλέμπορους 5.000 ευρώ για να έρθουν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον;

Πού βρήκαν αυτά τα χρήματα τη στιγμή που στις χώρες τους με αυτά θα ζούσαν άνετα;

Πώς τα συγκέντρωσαν όταν το μεροκάματο εκεί δεν ξεπερνάει τα λίγα ευρώ;

Πότε θα ειδοποιήσουν τους πολίτες για τις δολιοφθορές που αναμένονται να πνίξουν τις πόλεις και να καταστρέψουν τα μέσα δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών;

Με τι θα μολύνουν το νερό και πότε;

Ο Πατέρας Πορφύριος τα έβλεπε και συνεχώς ζητούσε προσευχή, ώστε η Παναγία μας να τα αποτρέψει.

Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα, τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν μόνο λίγοι.

Ήταν, άραγε, θέλημά του να μη γίνουν γνωστά ή επικρατεί άλλη μια φίμωση που προέρχεται από φόβο ή αδιαφορία;

Γιατί οι Γέροντες και οι προορατικοί προτρέπουν τη φυγή στα βουνά;

Πώς γίνεται να μας προλέγουν αναλυτικά μόνο το αποτέλεσμα και όχι τις λεπτομέρειες της ενδιάμεσης κατάστασης που προηγείται;

Γιατί δείχνουν όχι μόνο να φοβούνται, αλλά και να αποφεύγουν συστηματικά κάθε αναφορά στις αναμενόμενες εξελίξεις ;

Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν απάντηση και πρέπει να απαντηθούν, αφού οφείλει ο κάθε πολίτης να γνωρίζει τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει, άσχετα από το αν νιώθει συνένοχος της πολιτικής αφανισμού που επιβάλλουν οι κυβερνώντες ή όχι.

Οι εξελίξεις σίγουρα δεν οδηγούν σε εξυγίανση ή κοινωνική ευημερία. Το αντίθετο μάλιστα. Προλέγουν, χωρίς να χρειάζεται προορατικό χάρισμα, την ισοπέδωση της Ελλάδας.

Η γενίκευση, όμως, των γεγονότων, σε συνδυασμό με τον «Γενικό Πόλεμο» που προείδε ο Πατροκοσμάς, δεν πρέπει να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μονιασμένοι και κοντά στον Χριστό.

Αυτές είναι οι συμβουλές που ακούγονται από τους Άγιους Πατέρες σήμερα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διαλύουν τον στρατό και στήνουν τον νέο "στρατό". Αν μας έχει μείνει έστω και λίγη εθνική υπερηφάνεια, τουλάχιστον να είμαστε προετοιμασμένοι και μην αφήσουμε όλους αυτούς που νανουρίζονται ακόμα μπροστά στα κανάλια να πιστέψουν σ' αυτά που θα τους σερβίρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]