Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκάμπριελ: Η Ευρώπη της Μέρκελ θα πάθει νευρική ανορεξία


Ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών επέκρινε ξανά το Σάββατο την κούρα λιτότητας που επιβάλλει η Καγκελαρία

Ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επέκρινε ξανά το Σάββατο την κούρα λιτότητας που έχει επιβάλει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, η οποία, όπως είπε, οδηγεί την Ευρώπη σε "ανορεξία".

"Το καθεστώς που έχει επιβάλει η Μέρκελ στη Ευρώπη έχει εν τω μεταξύ οδηγήσει σε ανορεξία", τόνισε ο Γκάμπριελ, προσκεκλημένος στο συνέδριο των Πρασίνων στο Βερολίνο στη διάρκεια του οποίου θα εγκριθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα των οικολόγων.

Ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων στις γειτονικές με τη Γερμανία δημοκρατίες, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ελλάδα. "Σε αυτούς τους νέους που θα οικοδομήσουν την Ευρώπη σε μερικά χρόνια, πρέπει να τούς δώσουμε μια άλλη Ευρώπη", τόνισε, χειροκροτούμενος από τους περίπου 800 αντιπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων.

"Το σύνθημα της κυβέρνησης Μέρκελ, κάντε οικονομία, κάντε οικονομία, πρέπει να σταματήσει", τόνισε από την πλευρά του ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος παρομοίασε τη Μέρκελ με ένα δάσκαλο κολύμβησης, ο οποίος βλέπει τους κολυμβητές να πνίγονται (τις χώρες της ευρωζώνης, θύματα της κρίσης) και αντί να βουτήξει στο νερό να τους σώσει, συνεχίζει να τους μαθαίνει πώς να κολυμπούν.

Ο Γκάμπριελ προειδοποίησε τη Γερμανία-"πρωταθλήτρια στις εξαγωγές" ότι η οικονομική κρίση μπορεί να φθάσει και στην ίδια εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη.

"Εάν πιέζει κανείς τις 27 χώρες να κάνουν οικονομία ταυτόχρονα, καταλήγει να έχει και ο ίδιος προβλήματα", προειδοποίησε ο ηγέτης του SPD.

Στη Γαλλία, οι σοσιαλιστές κατήγγειλαν την "εγωιστική αδιαλλαξία" της Μέρκελ "καγκελαρίου της λιτότητας", η οποία "δε σκέφτεται τίποτα άλλο από τις αποταμιεύσεις των καταθετών στη Γερμανία, από το εμπορικό ισοζύγιο που έχει καταγραφεί από το Βερολίνο και από το εκλογικό της μέλλον".

Πηγή: News.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]