Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γόνος τρίτης γενεάς

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Όταν ο «γόνος τρίτης γενεάς», ο οποίος οδήγησε σκόπιμα την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ, τοποθετώντας παράλληλα μία βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Ευρωζώνης, «συλλαμβάνεται» να έχει σπαταλήσει για ένα (1) από τα άπειρα ταξίδια του το ποσόν των 200.000 €!, παραμένοντας ελεύθερος, είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κανείς θετικά τους Έλληνες.

Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος άνθρωπος έχει δημιουργήσει στο κόμμα του μία «μαύρη τρύπα» που ξεπερνάει τα 100 εκ. € - ενώ το ίδιο το κόμμα, υπερχρεωμένο όσο δεν γίνεται, χωρίς καμία δυνατότητα αποπληρωμής των τεράστιων οφειλών του, δεν έχει ακόμη δηλώσει χρεοκοπία.

Όταν τώρα εμείς οι Έλληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε τη μηνιαία αμοιβή του, (παρά το ότι εμφανίζεται σπάνια στο Κοινοβούλιο, επιλέγοντας να εξευτελίζει την πατρίδα του στις διεθνείς εμφανίσεις, στις συνεντεύξεις και στις διαλέξεις του ανά τον κόσμο), δεν επιτρέπεται να ενοχοποιούμε κανέναν και τίποτα άλλο για την δεινή θέση, στην οποία οδηγήθηκε η πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να παραμένει ένας ολόκληρος λαός ήσυχος, σχεδόν αδιάφορος και απαθής, όταν ενημερώνεται ότι, τα κόμματα δεν είναι υποχρεωμένα να καταγράφουν τις συναλλαγές τους σε λογιστικά βιβλία – επίσης όχι, όταν το δημόσιο δεν δημοσιεύει Ισολογισμούς και τον ενημερώνει μόνο για τα χρέη του, αλλά όχι για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Περαιτέρω, η ύφεση κάποια στιγμή, πολύ σύντομα όπως πιστεύουμε, θα περάσει – θα τελειώσει δηλαδή, όπως ακριβώς ένας πόλεμος, αφήνοντας ανάλογα ερείπια στο πέρασμα της.

Αυτό δεν σημαίνει δυστυχώς ότι, θα βρουν σύντομα δουλειά οι 1,5 εκ. άνεργοι ή ότι θα επανιδρυθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία από πολιτικούς, όπως ο παραπάνω.

Εάν όμως η Ελλάδα, μετά από όλα όσα δεινά έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίσει να ανέχεται αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα κόμματα και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος της, δεν πρόκειται δυστυχώς να υπάρξει μέλλον – ακόμη και αν «πλημμυρίσει» από ρευστότητα και νέες επενδύσεις.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]