Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Χρηματιστήριο φουσκώνει και ξεφουσκώνει, αλλά φυλακή κανείς δεν μπαίνει!

Ψάχνουν για χρηματοδότες (ή αλλιώς κορόιδα) και έσησαν ένα πάρτι προσέλκυσης αλλά και κερδοσκοπίας, ενώ δεν έχει παρέμβει ακόμη κανένας εισαγγελέας

Μια πολύ μεγάλη φούσκα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες να βρίσκονται… πρώτο τραπέζι πίστα. Σήμερα ο γενικός δείκτης έκλεισε πάνω από 3% με τα τραπεζικά χαρτιά να κάνουν… πάρτι. Η μετοχή της Eurobank κοντά στο 30% και τα συνολικά κέρδη πάνω από 200% σε τρία 24ωρα. Επίσης από 15% έως 20% ανέβηκαν και οι μετοχές της Alpha, της Τράπεζα Πειραιώς και της Εθνικής. Κι όμως, γύρω στις 2 το μεσημέρι το ΧΑ ήταν στάσιμο και μόνο η μετοχή της Eurobank ήταν στο 29%. Έγινε κάτι και ήλθε η έκρηξη; Όχι. Απολύτως τίποτε και κανένα καλό νέο για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την αγορά, παίζεται ένα μεγάλο παιχνίδι στο Χρηματιστήριο και είναι φανερή η προσπάθεια ανόδου των μετοχών της Εθνικής – Eurobank και ώστε να «τσιμπήσουν» ιδιώτες και να μπουν στην αύξηση κεφαλαίου. Ωστόσο, όπως και να έχει το πράγμα είναι δύσκολη η κατάσταση και μπορεί κάποιοι να χάσουν τρελά λεφτά μέσα στη φούσκα που έχει δημιουργηθεί.

Εν τω μεταξύ οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank συναντήθηκαν με τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο και τους έδωσε διορία μέχρι 30 Απριλίου να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο πλάνο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ιδιωτών στο 10%. Αν και από το ΤΧΣ εκφράζουν αμφιβολίες για τη δυνατότητα να βρεθεί 1,5 δισ. ευρώ σε τόσο μικρό διάστημα, δόθηκε διορία στις διοικήσεις των δύο τραπεζών να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους.

Φυσικά, ό,ποια ζημιά προλύψει (που θα προκύψει) θα την πληρώσουν τα γνωστά κορόιδα, δηλαδή οι πολίτες, μέσω πρόσθετης φορολογίας... Να σημειώσουμε, όμως, πως όσοι "μπούνε στο παιχνίδι", αν δείξουν μεγάλη υπομονή αναμένεται να δούνε τις μετοχές τους να εκτοξεύονται, εισπράττοντας φυσικά και τεράστια κέρδη...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]