Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από την ισχυρή έκρηξη στο Τέξας


Εκρήξεις και κάπου ενδιάμεσα μια "ιδέα" από δηλητήριο... Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ;  
 
Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης (πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην μικρή πόλη Ουέστ, κοντά στο Γουέικο του Τέξας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 172 άτομα

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει ασαφής. Έχει φτάσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα (1:30 π.μ. ξημερώματα Παρασκευής), τους 15, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί ίσως να είναι δεκάδες.

Αυτόπτες μάρτυρες που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο εργοστάσιο λιπασμάτων περιγράφουν το συμβάν σαν πυρηνική έκρηξη τόσο ισχυρή που δεν διέφερε από σεισμό. 

Χάρη στις ηρωϊκές προσπάθειες κάποιων εργαζομένων, αλλά και της πυροσβεστικής, κατέστη δυνατή η άμεση απομάκρυνση κάποιων τραυματιών από το εργοστάσιο, το οποίο λίγο αργότερα καταστράφηκε ολοσχερώς. Η οροφή του εργοστασίου πετάχτηκε μακριά, όλύα τα παράθυρα έσπασαν και αρκετά κτίσματα γύρω από το εργοστάσιο ισοπεδώθηκαν κυριολεκτικά. 

Διεξάγονται έρευνες για την αιτία της έκρηξης, χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.


Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και σε σπίτια σε όλη την γύρω περιοχή. 
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για ανεύρεση επιζώντων στα γύρω κτίσματα, ένα από τα οποία ήταν γηροκομείο.
Οι σεισμογράφοι του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου κατέγραψαν την έκρηξη σαν ισοδύναμη με σεισμό 2,1 Ρίχτερ, αλλά όσοι έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή την περιγράφουν ως πολύ ισχυρότερη.

Ό,τι έχει απομείνει από το εργοστάσιο λιπασμάτων μετά την έκρηξη.
 
με πληροφορίες από Russia Today News και Sky News.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]