Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διώκονται και οι Βορειοηπειρώτες;

Tι σημαίνει η άρνηση -προ 15νθημέρου- των Ελλήνων τελωνειακών της Κακαβιάς να επιτρέψουν την είσοδο Βορειοηπειρώτη φοιτητή στην Ελλάδα;

Γράφει ο Μακεδών

Δεν είναι μόνον οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες στα «μεγάλα» θέματα, που οδηγούν τους πολίτες να αναρωτιούνται πολλές φορές αν υπάρχει κοινός νους, κατά την ώρα της λήψης τους, αλλά είναι και αυτές των «μικρών» θεμάτων, αφού είναι γνωστό πως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

Ο λόγος για την άρνηση -προ 15νθημέρου- των Ελλήνων τελωνειακών της Κακαβιάς να επιτρέψουν την είσοδο στην Ελλάδα Βορειοηπειρώτη φοιτητή στην Αθήνα -και γιο γνωστού στελέχους της Ομόνοιας- επειδή υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το διαβατήριο, ο δε αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο του είπε: «Στην Ελλάδα δεν μπορείς να ξαναμπείς, αποχαιρέτα την Ελλάδα»!

Ο λόγος: Το διαβατήριο που έχει λάβει από το αλβανικό κράτος αναφέρει ως τόπο γέννησης «Korfuz Greqi», δηλαδή Κέρκυρα Ελλάς. Υπάρχει πράγματι ένα πρόβλημα με πολλά αλβανικά διαβατήρια των Αλβανοτσάμηδων, που επιχειρούν να έλθουν στην Ελλάδα, αλλά τους απαγορεύεται -πολύ ορθώς- επειδή αναγράφεται στα διαβατήριά τους η Cameria ως χώρα γέννησης, τα δε χωριά με αλβανική ονομασία (Magellici, αντί Margariti).

Η Πρεσβεία μας στα Τίρανα απαίτησε αφενός να μη ξαναγραφεί Cameria, αφού τέτοια χώρα δεν υπάρχει, αφετέρου να αναγράφονται οι ονομασίες των χωριών, σύμφωνα με την ελληνική ονοματοδοσία. Οι Αλβανοί προσαρμόσθηκαν κατά το ήμισυ. Δεν γράφουν Greece, αλλά Greqi, όπως αποκαλούν αυτοί την Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι, κατά πόσο είναι ηθικό να διώχνεται ουσιαστικά από τη χώρα ένας Έλληνας, επειδή το αλβανικό του διαβατήριο έχει μια ανούσια παρασπονδία.

Δεν φτάνει όμως αυτό. Στην βορειοηπειρωτική aftonomi αναρτήθηκε σημείωμα, όπου δημιουργήθηκε παρόμοιο θέμα με διαβατήριο που έγραφε τόπο γέννησης Βορειοηπειρώτισσας, Athine Gregi, δηλαδή Αθήνα Ελλάς. Έπρεπε να γράφει Athens.

Η Ελλάδα μόνη της απεμπόλησε τον όρο Αthina, όταν ζήτησε και οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με την ονομασία ATHENS 2004 αντί του ορθού ΑΤΗΙΝΑ 2004. Πράγματι όλοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέρουν το όνομα της διοργανώτριας πόλης στην γλώσσα τους με το λατινικό αλφάβητο.

Έτσι έχουμε BEIJING 2008, MOCKBA 1980, MUNCHEN 1972 κλπ. Η Αθήνα υπήρξε η μοναδική που τέλεσε τους αγώνες το 2004 χρησιμοποιώντας μια ξένη γλώσσα, τα αγγλικά και απεμπολώντας το δικαίωμά της στην χρήση της γλώσσας της.

Εμείς, στα διαβατήρια που δίνουμε στους Κωνσταντινουπολίτες, γράφουμε Constantinople. Τι θα γίνει αν απαιτήσουν οι Τούρκοι να γράφουμε Istanbul; Και πώς συμβαίνει η ελληνική πολιτεία να δέχεται τις σκοπιανές ομάδες ως «μακεδονικές» και να ευαισθητοποιείται όταν πρόκειται για Βορειοηπειρώτες. Αν όμως ο Έλληνας της Βορείου Ηπείρου, έρθει παράνομα στη χώρα, και δηλώσει Αλβανός, αμέσως η πολιτεία θα του δώσει όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν οι Έλληνες πολίτες.

Δεν είναι μόνον αυτό. Στο πλαίσιο της περικοπής της δεύτερης σύνταξης, με τις τροποποιήσεις που έγιναν στο Ν. 4093/2012, με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2013-2016), επλήγησαν καίρια οι συνταξιούχοι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι, με τον προηγούμενο Νόμο, επωφελούνταν σύνταξης του ΟΓΑ και τώρα τους αφαιρέθηκε.

Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή πολλοί από τους σημερινούς δικαιούχους λαμβάνουν παράλληλα σύνταξη και από το Αλβανικό δημόσιο, η οποία όμως κατά μέσο όρο δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ σε μηνιαία βάση. Αυτό ήταν το πνεύμα του νόμου; Δεν ήταν η περικοπή στους μεγαλοσυνταξιούχους; Επειδή παίρνουν οι Βορειοηπειρώτες γέροντες 80 ευρώ από το αλβανικό δημόσιο, τους κόψαμε τα 330; (το ίδιο και με τους Ποντίους από τις χώρες της π. ΕΣΣΔ).

Τελικά, θα πρέπει να το πιστέψουμε ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της (όσα δεν είναι κομματικά στελέχη και μεγαλοσυνδικαλιστές).


Πηγή: Βόρεια 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σημαίνει ό,τι σημαίνει και το γεγονός ότι απαγορεύεται στους ομογενείς μας στο εξωτερικό να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές, αλλά επιτρέπεται σε λαθρομεταναστες. Σημαίνει ότι ΔΕΝ μας κυβερνούν Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]